Frygtet coronavariant har ramt færdigvaccineret plejehjem

Foto: Shutterstock

Beboerne på Plejehjemmet Ankersgade hørte til de første i Danmark, der blev vaccineret. Alligevel kunne plejehjemmet i slutningen af marts melde om, at en af deres færdigvaccinerede beboere var blevet smittet med coronavirus.

Ikke nok med, at en færdigvaccineret var blevet smittet med den frygtede og smitsomme engelske variant af coronavirus, så måtte en medarbejder også melde sig syg med covid-19. Det skriver Stiften.dk.

Siden er der gennemført et omfattende test-arbejde, der har til formål at bremse yderligere smitte på det plejehjem, hvor beboerne stort set var færdigvaccinerede. Ifølge Statens Serum Institut er har 2.011 af de i alt 2.120 beboere på plejehjem i Aarhus påbegyndt et vaccinationsforløb. 90 procent af beboerne er færdigvaccinerede.

Ifølge Stiften.dk var det den smittede beboer, der efterfølgende smittede en af plejehjemmeste ansatte. Herefter har den ansatte viderebragt smitten til sin egen familie.

Aarhus kommune vil overfor Stiften ikke kommentere på forløbet i detaljer, men områdechef hos Område Marselisborg i Sundhed og Omsorg, Tina Porsmose, udtaler

"Vi arbejder tæt sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed, som er fuldt orienteret om de enkelte tilfælde. Styrelsen finder ikke grund til, at der skal indføres yderligere restriktioner på baggrund af de enkelte smittetilfælde. Vores medarbejdere testes systematisk, og der er ikke observeret nye smittetilfælde siden før påske."

Vaccinen dækker ikke 100 %

Selvom vaccineprogrammet er rullet ud, så er det ikke ensbetydende med, at vi får udryddet coronavirus. Vaccinen er nemlig ikke 100% dækkende, og man kan derfor godt smittes med coronavirus efter man har fået en vaccine. Ofte vil et sygdomsforløb dog være af mildere grad, hvis man har modtaget en vaccine.