Fødevarestyrelsen har givet op: Lagkagehuset meldt til politiet

Foto: Shutterstock

Der er klamt og beskidt, og så er der problemer med skadedyr. Det er grunden til, at Lagkagehuset i Højbjerg ved Aarhus er blevet politianmeldt. Fødevarestyrelsen har givet op og tager nu de sidste nødvendige skridt for at rette op på svineriet.

Der har været uddelt skriftlige advarsler, men lige lidt har det hjulpet. Nu har fødevarestyrelsen ikke flere skud i bøssen og ser sig derfor nødsaget til at politianmelde bageriet.

Lagkagehuset havde ifølge Ekstra Bladet ellers lovet, at de ville stramme op på procedurerne omkring rengøringen og samtidig skulle sikre sig, at de mange bananfluer skulle udryddes. Lige lidt har det dog hjulpet og derfor måtte Fødevarestyrelsen kontakte politiet i denne aktuelle sag.

I disse coronatider er Fødevarestyrelsen ellers hjemsendt og tager derfor kun på besøg, hvis der er direkte mistanke om fare for forbrugernes sikkerhed. Det var der i dette tilfælde, hvor en kunde kontaktede Fødevarestyrelsen, der rykkede hurtigt ud og konstaterede, at der stadig var bananfluer og beskidt i butikken.

Skjulte den seneste kontrolrapport

Udover skidt og fluer, så havde butikken valgt at skjule den sidste sure smiley for deres kunder. Det er heller ikke tilladt.

I den nyeste rapport skriver Fødevarekontrollen: "I virksomhedens diskareal/betjeningsareal er der stadigvæk bananfluer. Særligt på loftet blev der under kontrollen set ca. 10-15 stk. Brød og kager er uemballerede i diskområde. I lokale med opvaskemaskine samt udslagsvask er der cirka 10 centimeter op ad flisevæggen i gulvhøjde, klistrede og fedtede gullige belægninger."

Bageriets egne bemærkninger til alt skidtet var, at de godt kunne se, der var beskidt.

Vasker ikke hænder med sæbe

Det er ikke kun skidtet og fluerne, der var et problem. Bageriet havde ikke tilstrækkelige faciliteter til håndvask. I det lokale med opvaskemaskine var der ikke sæbe til håndvask, ligesom der ikke var engangshåndklæder. Derfor kunne personalet ikke vaske hænder efter at have håndteret beskidt service.

Se den skrækkelige kontrolrapport her.