Er du også ramt? - Fejl i e-Boks spænder ben for vaccinationer

Dagen igennem har der været tomt ved blandt andet Vaccinecenter Aarhus. Foto: Presse-fotos.dk

En fejl spænder nu ben for det omfattende arbejde med at få corona-vaccineret danskerne.

Et brev fra Statens Serum Institut til borgerne om vaccination er blevet forsinket på grund af tekniske vanskeligheder med e-Boks. Det nu er gået igennem og forventes at ramme de første borgere i løbet af tirsdag eftermiddag.

Det fortæller instiuttet selv. Konsekvensen blev, at testcentret i Aarhus har været tomt for borgere tirsdag. 

Det oplyses også, at Statens Serum Institut i går aftes har startet invitation via e-Boks af den første gruppe af sårbare, hjemmeboende borgere, som modtager personlig og praktisk hjælp.

Brevene bliver sendt ud i takt med, at der modtages vacciner, og regionerne opretter tider i de kommende dage og uger.

Til at starte med er der blevet oprettet i alt 8.000 tider i denne uge. Samtidig er der tilsvarende blevet sendt invitationer ud til borgere i 7 kommuner Konkret drejer det sig om Købehavn Kommune, Rebild, Aarhus, Kolding, Solrød, Køge, Greve.

Forsinket

E-Boks-brevet blev dog forsinket i dag på grund af tekniske vanskeligheder, men borgerne har nu modtaget invitationerne og kan begynde at booke tider.

De syv kommuner er blevet orienteret om, at borgerne er inviteret, og de kan nu gå i gang med at hjælpe borgere med at booke transport og tid mv.

Også sårbare borgere med funktionsnedsættelse og behov for personlig og praktisk hjælp i alle landets øvrige kommuner vil i kommende dage og uger bliver oprettet og modtage invitation til vaccination via e-Boks.