Dronning Margrethe "svært begejstret" over fund nær slottet

Foto: Shutterstock

Da hun hørte om det, blev dronningen særdeles nysgerrig.

Det er ingen hemmelighed, at den danske kongefamilie har tætte forbindelser til Frankrig. 

Det skyldes særligt prins Henrik, der jo - som bekendt - var af fransk afstemning. Siden de i 1974 købte Château de Cayx har det charmerende vinslot i Frankrig dannet ramme om mange sommerferier for både dronning Margrethe, prins Henrik samt resten af den kongelige familie. 

Kongefamilien er ligeledes store fans det franske køkken, der er berømt verden over. Her er en af specialiteterne trøfler. De betragtes normalt ikke som værende til at finde i den danske natur. De seneste 100 år er der kun registeret 26 fund af trøfler i den danske natur. Det ændrer en mand og hans hund dog nu på, fortæller dagbladet B.T., og det er kommet dronning Margrethe for øre. 

Det er Rune Richtendorff og hans hund Asti, der er begyndt at finde trøfler inden for landets grænser. Og det har de indtil videre held med. 

"Svært begejstret"

Asti er en hund af racen lagotto romagnolo. De kaldes også for italiensk trøffelhund. Det navn må Asti siges at leve op til. Siden Rune Richtendorff og Asti begyndte at gå på jagt i den danske natur har de fundet næsten 300 trøfler. 

Trøflerne er trukket op af jorden flere steder i et Jylland. Dog et sted, der ligger dronningens hjerte nær. Nogle af trøflerne er nemlig fundet ikke langt fra dronningens slot i Aarhus, Marselisborg, og det kom dronning Margrethe for øre, derfor blev Rune Richtendorff en dag ringet op. 

I den anden ende var en såkaldt hoffourer. Det er en funktionær ved hoffet. Han spurgte ind til trøflerne, som er en spise dronning Margrethe er glad for. Samtalen endte med at Rune Richtendorff kort inden jul sidste år leverede 140 trøfler til Marselisborg. 

Traditionen tro fejrede dronning Margrethe sidste år sin jul på slottet i Aarhus. Her markedede dronningen helligdagen sammen med prins Joachim, prinsesse Marie, deres fælles børn samt prinserne Nikolai og Felix. 

Til B.T. fortæller Rune Richtendorff, at der efterfølgende tikkede en sms ind fra hoffets kok, der kunne fortælle, at dronning Margrethe og hendes middagsselskab var "svært begejstret" for de danske trøfler. Den kongelige trøffelleverandør indskærper desuden, at det især er hunden Astis fortjeneste, at han finder så mange trøfler.