Dronning Margrethe afslører sine juleplaner

Foto: Shutterstock

Nu står det klart, hvordan dronningen skal bruge juledagene.

I slutningen af november stod det klart, at kongefamiliens jul også ville blive anderledes i år. Kongehuset udsendte en pressemeddelelse, hvor det blev gjort klart, at familien ikke ville fejre julen sammen i år. 

 

"H.M. Dronningen vil i år holde jul på Schackenborg Slot sammen med D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie og D.H. Prins Nikolai, Prins Felix, Prins Henrik og Prinsesse Athena," skrev Kongehuset, inden de tilføjer: 

"Kronprinsparret vil sammen med deres fire børn, D.K.H. Prins Christian, Prinsesse Isabella, Prins Vincent og Prinsesse Josephine, holde jul i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg."

 Nu står det dog også klart, hvordan dronning Margrethe skal bruge juleferien. 

Overrasker

Årets jul er et brud på traditionerne i den forstand, at dronning Margrethe oftest fejrer sin jul på Marselisborg Slot ved Aarhus. Den tradition startede hun og prins Henrik fik overdraget slottet fra kong Frederik i 1967. 

Det er altså mange juleaftener, der er blevet brugt i skovene ved Aarhus. Dronning Margrethe er ligeledes så godt som fast gæst ved julegudstjenesten i Aarhus Domkirke. 

Selvom julen bruges i Sønderjylland, så slår dronningen dog også et smut forbi Østjylland i år. 

Det viser et opslag i kalenderen på Kongehusets hjemmeside. Her står der nemlig, at der residensforlæggelse til Marselisborg Slot den 21. december, så selvom dronningen tager syd på til juleaften, besøger hun også Aarhus i år.