Dramatisk gåtur: Opdager pludseligt kæledyr i livsfare

En dramatisk redningsaktion blev sat i værk. Foto: Dyrenes Beskyttelse

En hyggelig gåtur blev pludseligt til en redningsaktion, da et dyrs liv stod på spil.

Dyrenes Beskyttelse har på Facebook delt et opslag, der fortæller historien om et sandt nytårsmirakel. 

 

"Den sidste dag i 2020 skulle for nogle mennesker og dyr vise sig at byde på mere end fyrværkeri og kransekage. For to veninder i Århus startede dagen nemlig ud med en anderledes dyreredningsaktion;" skriver Dyrenes Beskyttelse, inden de fortsætter: 

 

"De to veninder var ude på en gåtur, da de fik øje på en cykel nede i en å. Tilfældigt kiggede de over hegnet for at se nærmere på cyklen." 

 

Her blev de to veninder mødt af et overraskende syn. For 6 meter nede blandt nogle siv, lå en stakkels kat, som var drivvåd da det var tydeligt, at katten ikke havde nogen mulighed for at klatre op på egen hånd, fik de to veninder handlet hurtigt og ringet til 1812 efter hjælp.

 

"Da vores kredsformand ankom til stedet, besluttede hun sig hurtigt for at ringe efter en træklatrer, da hun umuligt selv kunne nå de 6 meter ned til katten," fortæller Dyrenes Beskyttelse. Heldigvis fik kredsformanden dog en god idé. 

Finder på nødløsning

Indimellem belønnes kreativtet. Dette var heldigvis en af de gange, fortæller Dyrenes Beskyttelse videre i opslaget.

"To lange reb blev bundet på et bzr, som blev hejst ned til katten. Og utroligt nok... efter flere forsøg satte katten forsigtigt en pote ind i buret, hvorefter den endelig tog mod til sig og kravlede helt ind, så buret kunne blive hejst op."

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Herefter kunne katten få lidt tiltrængt pleje. 

 

"Katten kom i første omgang med vores kredsformand hjem, hvor den blev varmet og tørret," skriver Dyrenes Beskyttelse. 

Ikke lang tid efter lykkedes det at genforene katten med sin ejer.  

 

"Da den var øremærket, lykkedes det at finde frem til dens ejer, som kunne fortælle, at katten Zorro havde været forsvundet i et døgn og at de boede hele 3 km væk fra åen!"