DMI: Sneen rammer Østjylland først

Snefaldet starter en dag tidligere end forventet. Foto: Shutterstock

Først var det forudsagt, at sneen ville komme fredag. Nu fortæller DMI dog, at den falder tidligere og bliver liggende længere end først forventet.

Ifølge prognoserne så bider sneen sig fast, når de første fnug er faldet over Danmark. Metrologerne tror på, at vi får sne mange dage i træk. Det viser DMIs syvdøgnsprognose. Tidligere på måneden har meldingen ellers været, at det ville blive en mild vinter uden meget sne, men nu ser det ganske anderledes ud. 

Tidligere på ugen så det ud til, at sneen først ville komme her til lands fredag. Nu rykker sygdøgnsprogrognosen dog den deadline et døgn frem, og spår at dele af Danmark vil blive indhyllet i sne allerede torsdag. Ifølge metrologerne er det særligt i Østjylland, der er chance for tidligt snefald. Derudover ser det også ud til, at Nordjylland får sne torsdag aften, mens der i resten af Danmark er lagt op til en skyet aften, hvor der mange steder vil komme regnbyger. 

Sneen fortsætter i dagevis

Snefaldet er dog langt fra færdigt, når torsdagen rinder ud. Ifølge progrognosen fra Danmarks Metrologiske Institut, så kan sneen fortsætter med at dale i hele fem dage alt i alt. Når først det er gået i land torsdag, skulle sneen fortsætter i løbet af fredag. Her vil endnu flere danskere få mulighed for at kælke eller lave sneboldkamp. DMI skriver nemlig, at det meste af landet vil opleve en skyet dag, hvor vejret præges af slud- og snebyger. Fredag er det særligt den sydlige del af Danmark, der vil blive ramt af snefaldet. 

Søndag bliver mere solrig for nogle danskere, selvom der fortsat er rig mulighed for både regn- og snebyger. Det er med at få lukket soveværelsesvinduet, når man kryber i seng. I løbet af natten så sniger temperaturen med på hele fem minusgrader. Billedet er det samme mandag, hvor der også er god chance for, at dele af landet vil opleve snebyger. 

Hvordan vejret ser ud efter tirsdag, vides endnu ikke, da DMIs prognose ikke strækker sig længere end til ugens første dag. Derfor er det heller ikke til at sige, hvor længe sneen fortsætter med at dale. Indtil videre ser det dog ud til, at danskerne skal forberede sig på i hvert fald fem dage med sne.