DMI: I denne uge titter foråret for alvor frem

I denne uge vil de fleste danskere se solens stråler. Foto: Shutterstock

Ugen starter kølig og blæsende, men så sætter forårsvejret ind.

For mange danskere startede mandag ved en kold vind og nattefrost på bilruderne. Op af morgenen hænger de grå skyer fortsat tungt over en stor del af landet. 

Der er dog grund til at holde humøret oppe. 

DMI fortæller nemlig, at selvom vi får en vejrmæssig kold og kedelig start på ugen, så er der håb forude. I løbet af ugen er der nemlig en god chance for, at langt de fleste danskere kommer til at mærke solens stråler. 

Vejret skulle faktisk gå hen og minde om noget, der kan betegnes som forårsvejr. 

Vejret i løbet af ugen

Tirsdag:

Skyet med regn, efterhånden også i de østlige egne, men i løbet af dagen klarer det op i den sydvestlige del af landet og det holder mest tørt. Dagtemperaturen vil holde sig mellem 5 og 8 grader, lunest i den sydvestlige del af landet. Svag til jævn vind mellem sydøst og sydvest.

Om aftenen i den nordlige og østlige del af landet endnu regn, ellers til dels klart og det holder mest tørt. Natten ser ud til at blive kold, her vil temperaturen falde til 2 graders frost og 3 graders varme. Vinden bliver svag til jævn fra sydvest og vest.

Onsdag:

Nu lysner det. Onsdag vil danskerne vågne til lidt eller nogen sol, men også enkelte byger og især om morgenen og formiddagen lokalt med hagl eller tøsne. Efter en kold nat stiger temp. op mellem 5 og 8 grader, om natten ned mellem 0 og 3 graders varme.

Vinden frisker op og bliver let til frisk mellem sydvest og nordvest.

Torsdag:

I løbet af torsdagn vil de fleste danskere opleve perioder, hvor de begaves med lidt eller nogen sol. Desværre er der også mulighed for byger. Dagtemperaturen svinger mellem 5 og 8 grader, om natten ned mellem 2 graders frost og 3 graders varme.

En svag til jævn vind blæser fra vest. Langs kysterne kan der stedvis komme frisk vind.

Fredag:

Her kommer der nogen sol flere steder, men i løbet af dagen mere skyet over de vestlige dele men mest tørt vejr. Om natten antagelig nedbør især over de vestlige dele, mest som slud eller tøsne.

Temperaturen holder sig mellem 5 og 8 grader, om natten ned mellem 2 graders frost og 3 graders varme. Vinden bliver svag til jævn vind mest fra syd og sydvest, ved Vestkysten i perioder op til frisk vind.

Lørdag:

Weekenden ser desværre ikke ud til at blive den mest festlige af slagsen. I hvert fald ikke når det kommer til vejret. Det betyder på mest skyet og stedvis regn eller slud, senere mere udbredt regn fra vest. Det bliver mellem 6 og 9 grader varmt, men i løbet af natten dropper dette tal til ned mellem 0 og 4 graders varme.

Vinden bliver svag til jævn sydvest og vest, senere omkring syd og opfriskende.

Det ustadige vejr fortsætter søndag, men her forventes dagtemperaturen i det mindste at blive en smule højere.