Atomdrevet gigantskib kommer til Aarhus

Europas næststørste hangarskib gæster Aarhus. Foto: Shutterstock

Den 29. marts kommer det franske gigantskib “Charles de Gaulle” til Aarhus.

Efter et møde i Udenrigspolitisk Nævn i går, torsdag, har forsvarsminister Trine Bramsen (S) meldt ud, at det atomdrevne skib kommer til Aarhus.

Ifølge udenrigsminister Jeppe Kofod , så er besøget et tegn på det gode forhold, som Danmark og Frankrig har bygget op på det militære område.

" Bidraget er endnu et led i styrkelsen af vores tætte samarbejde med Frankrig. Vi arbejder tæt sammen for stabilisering i Sahel-regionen, for retten til fri sejlads i Hormuzstrædet og nu samsejlads i det nordlige Atlanterhav," siger Jeppe Kofod.

I en pressemeddelelse fra Trine Bramsen lyder det

"Som en af verdens største søfartsnationer er det vigtigt, at vi i Forsvaret har stærke kapaciteter, der kan bidrage til sikkerheden til søs. Med deltagelse i den franske hangarskibsgruppe udvikler Søværnet evnen til at være med i komplekse maritime operationer. Indsættelsen af den franske hangarskibsgruppe i farvandene omkring Danmark er et udtryk for, at sikkerheden i det nordlige Europa tages alvorligt. Det handler om tryghed i vores nærområde."

Det atomdrevne skib mener at kunne sejle op mod 25 år uden at skulle tanke op. Skibet er 858 fod langt og er europas næstlstørste hangarskib.

I forbindelse med besøget sejler en dansk fregat sammen med det franske gigantskib.