Afviser stegt flæsk som motiv på dankort: Andre kulturer kan føle sig stødt

Foto: Shutterstock

Jesper ønskede et billede af stegt flæsk med persillesovs på sit Dankort, men den gik ikke.

B.T. fortæller onsdag om Jesper Glerup, der gerne ville have et billede af stegt flæsk med persillesovs på det Dankort, som er tilknyttet hans madkonto. Han fik dog kort efter en besked fra kortudstederen, der kunne fortælle, at den ikke gik, da billedet af stegt flæsk og persillesovs kan stød andre kulturer. 

"Kortet må ikke indeholde anstødelige eller provokerende billeder eller religiøse, racistiske eller politiske budskaber/personer i form af billeder, symboler eller grafik (f.eks. militær, jagt, voldelige situationer, kampsport m.v.)," skriver kortudstederen - ifølge B.T. - inden de fortsætter:

"Det valgte kortdesign kan virke anstødelig på andre kulturer internationalt. Risikoen er f.eks., at du får inddraget dit kort,« stod der i afslaget."

Grise og svinekød godkendes ikke

Hos Nets fortæller pressechef, Søren Winge, at det er korrekt, at billeder med grisekød som udgangspunkt ikke godkendes. Det er nemlig ikke bankerne selv, men istedet firmaet Nets, der træffer beslutninger om hvilke billeder, der må bruges på betalingskortene. 

"Som følge heraf skal vi blandt andet afvise billeder, der eventuelt vil kunne virke anstødelige eller provokerende. Hvert enkelt billede vurderes individuelt, men den generelle anvisning er, at billeder af grise eller svinekød ikke godkendes, da disse motiver i visse befolkningsgrupper eller lande kan have en særlig religiøs betydning."