Aarhus Kommune klar med lyn-initiativ for at hjælpe corona-ramt erhvervsliv

Der kommer en løsning i Aarhus. Foto: Shutterstock

Kommunale investeringer skal sættes i vejret med det samme, så aktiviteten i bygge- og anlægsbranchen kan fortsætte - og elektrikere, tømrere og murere kan beholde deres arbejde trods afmatning som følge af corona-smitte.

Allerede på næste møde på mandag vil Magistraten i Aarhus behandle en indstilling om en aktiv erhvervsindsats, der skal bidrage til at afbøde de negative konsekvenser af Coronavirus for byens virksomheder.

Bag initiativet står en samlet Magistrat.

Indstillingen vil lægge op til at fremrykke kommunale investeringer i vedligeholdelse, renovering samt bygge og anlæg, så dele af aktiviteten i de private virksomheder kan sikres gennem nybyggeri, tilpasninger og renoveringer af kommunale bygninger.

Omfanget vil omfatte alt fra decideret nybyggeri til mindre opgaver som nye skoletoiletter, renovering, ombygning eller byggeri af en ny børnehave.

Samtidig vil sagsbehandling af byggesager fortsætte, og der vil lokalt være teknisk personale til at lukke håndværkere ind, og byggepladserne vil være åbne. Alt sammen mens der vil blive taget hensyn til de generelle forholdsregler, som myndighederne har udstukket for at håndtere coronavirus bedst muligt.

Selv om mange kommunale medarbejdere er sendt hjem i disse dage, er det en topprioritet for Aarhus Kommune at holde gang i alle de funktioner, som skal understøtte, at de private virksomheder kan fortsætte.

Initiativet følges med interesse hos Erhverv Aarhus, hvor direktør Marc Perera Christensen roser kommunen for at handle resolut i et forsøg på at holde hånden under det lokale erhvervsliv.

Magistraten i Aarhus består af:

Borgmester Jacob Bundsgaard (S)

Rådmand Kristian Würtz (S)

Rådmand Thomas Medom (SF)

Rådmand Bünyamin Simsek (V)

Rådmand Jette Skive (DF)

Rådmand Rabih Azad-Ahmad (R)

Lone Hindø (S)

Mette Skautrup (K)

Keld Hvalsø (EL)