Aarhus åbner for ekstraordinær nødpasning i weekenden og hen over påsken 

Der planlægges ekstra pasning. Foto: Shutterstock

Forældre i Aarhus får ekstraordinær udvidet mulighederne for at søge nødpasning både om dagen og aften i weekenden 4. -5. april samt i dagene hen over påsken. 

Den udvidede nødpasning sker for at sikre bemanding af kritiske samfundsfunk- tioner. Samtidig skal de udvidede åbningstider imødekomme ønsker fra daglig- varebranchen, der har varslet længere åbningstider i påsken for at forhindre tæt kontakt mellem kunder. 

”Vi står i en ekstraordinær situation, som vi skal imødekomme med ekstraordi- nære tiltag. Forældre med arbejde på sygehuse, i ældreplejen, i tilbud til sårbare borgere eller i dagligvarebranchen risikerer at stå uden pasning, og det må vi imødekomme, så de kan løse deres opgaver. Derfor holder vi åbent de steder, hvor det er nødvendigt,” siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge. 

Nødpasningen vil være åben i tidsrummet fra 06.30 til 24.00 på følgende dage: Lørdag 4. april, søndag 5. april og i perioden fra og med torsdag 9. april til og med mandag 13. april 2020. 

Forældre vil have kort tilmeldingfrist, der skal allerede meldes ind i morgen torsdag 2. april til den kommende weekend, og fredag 3. april, hvis forældre har brug for pasning i påsken. 

Udvidet åbningstid gælder alle de steder, der har åbent for nødpasning i dag. Åbningstiden tilrettelægges efter de tilmeldte forældrenes arbejdstid, der åb- nes 30 min. før forældrenes mødetid og lukkes 60 min. efter forældrene, har fri. 

Thomas Medom understreger, at den udvidede åbningstid er for borgere der bemander de samfundskritiske funktioner, eller er ansat i dagligvarebranchen med akutte pasningsbehov. ”Vi reserverer medarbejdere til at tage imod hen over påsken. Derfor siger det sig selv, at forældre skal tilmelde sig til nødpasning, hvis det er nødvendigt. Som det har været frem til nu, har vi haft cirka en tredjedel af de tilmeldte til nødpasning, som er mødt op, og den situation vil vi gerne undgå om aftenen, i weeken- den og i helligdagene,” siger Thomas Medom. 

Den ekstraordinære åbningstid er for 0-9-årige børn, hvis forældre varetager samfundskritiske funktioner som ansatte i f.eks. ældre- og sundhedssektoren.