Sport og kunst i Aarhus

Foto: Shutterstock

Som Danmarks næststørste by er det klart, at grundlaget for et sundt sports- og kulturliv i den grad er til stede og bidrager til at gøre Aarhus til en spændende og attraktiv by. Så hvad skal man foretage sig når man sidder i Aarhus og gerne vil lidt ud i weekenden.

Når man siger sport og kunst kommer Aros og AGF nok hurtigt i tankerne, men kunst i Aarhus er meget andet end Aros og sport er meget mere end AGF. Byens klub nyder stor tilslutning i lokalområdet selvom vi skal tilbage til 1986 før det sidste mesterskab kom i hus. Det er naturligvis til Ceres Arena du skal til, hvis du vil se dansk topfodbold i Aarhus, men vi vil gerne foreslå et par andre udflugter end AGF og Aros.

Hvis du er færdig med online casino for nu og skal bruge lidt luft, så foreslår vi følgende weekend aktiviteter.

Aarhus Fremad

Fodboldklubben Aarhus Fremad har hjemmebane på Riisvangen Stadion og blev grundlagt tilbage i 19897 - sjovt nok samme år, at Bram Stokers Dracula udkom. Vi må formode det er et tilfælde, men klubben har gennem årene også vist, at de kan vise tænder. Selvom Aarhus Fremad ligger i 2. division har det ikke afholdt dem fra at spille med mod de store drenge. For nylig tog klubben en stor skalp da de slog et tamt Brøndby hold med hele 4-0.

Det er altid lidt spændende med de mindre klubber, der står i skyggen af de større og skal du se fodbold i Aarhus, så bør du prioritere en lille tur til Riisvangen for en hyggelig fodbolddag.

Bakken Bears

Hvad fodbolden ikke formår, det kan basket i Aarhus. Klubben er den mest vindende danske basketklub nogensinde med 17 danske mesterskaber og hele 12 pokaltitler. Derudover har klubben i de senere år nydt en begrænset med god succes på den europæiske scene og der er således mulighed for at se ganske habil basket - tænker du kun på NBA når du hører basket så bør du se en kamp hos Bakken Bears.

Klubben har hjemme i Sparekassen Danmark Basketball Center i  Vejlby-Risskov Hallen. Det er et område, der udover hallen har en række sportsmuligheder, så måske kan du nå selv at bevæge dig en smule inden du bliver forpustet af at se Bakken Bears topspillere svede gennem 4 perioder.

Det er nok en klub, der ikke er gået din næse helt forbi, men Danmark er et udpræget fodboldland, så det kan gå under radaren.

 

 

Arkitektskolen i Aarhus

Man kan have en tendens til at holde sig til det sikre og selvom Aros vil imponere og ganske givet har mange gengangere, så byder Aarhus også på kunst udover kunsten i den imponerende bygning midt i Aarhus.

Arkitektskolen i Aarhus byder også på en række events, hvor du måske kan se værker fra nye og upcoming kunstnere på den danske kunstscene. Skoler har en anderledes tilgang til kunsten end de mere etablerede og større kunstscener, der trods kunstens særpræg også gerne vil tiltrække et mere mainstream publikum. 

Besøg skolens hjemmeside og se om du ikke kan finde et event, der passer til din smag.