Østen møder vesten på Silkeborgvej

Sponsoreret indhold

Akupunktur Klinik Århus får du en behandling, der bygger på det bedste fra både den traditionelle kinesiske medicin og den vestlige lægevidenskab. Ken Matsu og hans kone er begge uddannet læger. Ken Matsu har 15 års erfaring med akupunktur både fra Kina og Japan, og Zang Yung har ud over sin erfaring med akupunktur en Ph.d. fra Aarhus Universitet inden for dermatologi og arbejder på Aarhus universitetshospital. De formår at skabe harmoni mellem de to traditioner i deres daglige arbejde og giver deres klienter et alsidigt og helt unikt behandlingstilbud, der er særdeles effektivt.

Solid viden og erfaring

Ken Matsu praktiserede mange år i Kina som praktiserende læge før interessen for akupunkturen tog over og førte til åbningen af en akupunkturklinik i Kina og siden i Japan. Han og hans kone blev inspireret til at flytte til Danmark efter mødet med en kollega, der bor i Danmark og forsker på Aalborg universitet. Klinikken i Aarhus lå først i et lille lokale i et solcenter. Der gik dog ikke lang tid før rygtet om hans kundskaber og gode resultater havde spredt sig og resulteret i en stor tilgang af patienter. Det lille lokale blev hurtigt for småt og klinikken flyttede til større lokaler beliggende på Silkeborgvej. I de nye lokaler er der plads til behandling af mindst ti patienter samtidigt.

Akupunktur giver færre bivirkninger

Akupunktur spiller en helt central rolle i den traditionelle kinesiske medicin, som har rødder der er flere tusinde år gamle. De behandlingsformer, for eksempel naturmedicin og akupunktur, der anses som alternative metoder i Vesten, er en obligatorisk del af en kinesisk lægeuddannelse. Metoderne viser gode resultater og bivirkningerne er få sammenlignet med vestlig medicin.

En anden teori

Akupunktur er som sagt en ældgammel behandlingsform som er blevet praktiseret i Kina og Østen i flere tusinde år. Den repræsenterer et helt andet syn på sygdom og helbredelse end det, der er fremherskende i Vesten. Indenfor akupunktur arbejder man med en anden teori om kroppen, end den vestlige lægevidenskab gør. Teorien er funderet i kroppens energi – også kaldet Qi. Energien kan komme ud af balance og forårsage sygdomme i kroppen. Ved at placere meget tynde sterile nåle i kroppens akupunkturpunkter kan balancen genoprettes og mindske eller fjerne en lang række sygdomme. Fremfor at bruge vestlig medicin påvirker man kroppens energi, og får kroppen til at hele sig selv. Det er en selvforstærkende behandlingsform, da kroppens immunforsvar typisk forbedres af akupunkturen og dermed forebygger sygdomme.

Hvordan foregår en behandling?

En behandling på Akupunktur Klinik Århus starter altid med en omhyggelig diagnosticering. Den foretages gennem en samtale om, hvad dit problem er og, hvordan det har udviklet sig. Din generelle sundhed vurderes og, hvis det er relevant undersøges dit hjerte, dine lunger og dit blodtryk. Til slut foretages en pulsmåling og en tungediagnose. Indenfor den traditionelle kinesiske medicin fastslår man den præcise årsag til de symptomer og ubalancer, du oplever, ud fra en analyse af tungen og pulsen. De to elementer afspejler nemlig tilsammen forhold i vores sind, som påvirker den fysiske krop. Hver del af kroppen og alle organer har et specifikt punkt eller en specifik zone på tungen og i pulsen. Den pågældende zone vil vise, at der findes en ubalance i kroppen i det tilhørende organ eller den tilhørende kropsdel. Dette kan aflæses af behandleren.

Akupunkturpunkter

Der findes et stort antal punkter på kroppen, der kan stimuleres via indsætning af de meget tynde og sterile nåle. Når punkterne stimuleres vil kroppen reagere ved at genoprette balancen. Akupunkturnålene sidder som regel i punkterne i omkring 20 til 30 minutter. Herefter afsluttes ofte med øreakupunktur, siatsu-massage, vakuum-sug eller en naturmedicin. Behandlingen tilrettelægges efter ubalancens type.