Hund i storbyen – det kan sagtens lade sig gøre

Sponsoreret indhold

Vil du gerne have en hund, men bor du midt inde i byen? Er du i tvivl om, hvorvidt det kan lade sig gøre at have en hund på tredje sal, og er du ikke helt sikker på, om du har tid til din hund?

Læs herunder, hvad du skal være forberedt på, hvis du anskaffer dig en hund.

Vær sikker på, at du er klar til en hund

Der følger et stort ansvar med, når man anskaffer sig en hund. Du skal gøre op med dig selv, om du har tid, overskud og ikke mindst økonomi til at tage dig af en hund. En hund er ikke bare noget, man anskaffer sig, hvis man keder sig. Du skal ville det hundrede procent. Hundefoder bliver en fast del af dit budget, og du skal sætte tid af til din hund.

Selvom du bor i en lejlighed på tredje sal, så er det vigtigt, at du sørger for at få din hund luftet regelmæssigt. En hund har brug for at komme ud og få nogle oplevelser hver eneste dag. Derfor kan det også være en god idé at variere gåturen af og til.

Din hund har brug for dig, og den kan ikke være alene for længe ad gangen. Derfor er det vigtigt, at du prioriterer at komme hjem til den, når du har fri fra studie eller arbejde. 

Hvis du er sikker på, at du godt kan klare det store ansvar, så er du klar til at anskaffe dig en hund.

Find en hund, der passer til dig og dine behov

Først og fremmest skal du undersøge din boligsituation. Hvis du bor i en lejlighed, hvor det ikke er tilladt at have hund, så skal du selvfølgelig ikke købe en hund. Når der står i din lejekontrakt, at du ikke må have hund, så er der en grund til det. Find et andet sted at bo, hvis det er nødvendigt.

Dernæst skal du tage stilling til, hvilken type hund passer til dig. Nogle hunde er bedre egnet til byen end andre. Du kan undersøge på nettet, hvilke hunde der trives bedst i byen.

Gå ikke ned på udstyr

Når du anskaffer dig en hund, er der masser af ting, du skal bruge penge på. I starten kan det godt være lidt af en mundfuld, men når du først har anskaffet dig noget udstyr, er du godt på vej. Du skal blandt andet have en hundesnor, et halsbånd, en hundekurv, hundeskåle til mad og drikke og ikke mindst noget legetøj, så du kan aktivere din hund. 

Listen er lang, så sæt dig ned og få styr på, hvad du og din hund har brug for. Se det store udvalg af hunde udstyr.