Teenagepiger forsøger at stikke af - overhaler politiet og kører 200 km/t

Foto: Lars Aarø

Østjyllands Politi var torsdag eftermiddag og aften på færdselsindsats på de større landeveje- og motorveje med særligt fokus på fart. Indsatsen var en del af en fælles europæisk politiindsats i uge 14 mod høje hastigheder.

Færdselssektionen havde under indsatsen flere videobiler på vejene, og det gav resultater. I alt blev der skrevet 54 sigtelser fordelt på 40 forskellige bilister. 11 af dem fik betingede frakendelser af kørekortet, mens en enkelt fik en ubetinget frakendelse.  

Den højeste fart stod en pige på 17 år for, da hun på motorvejen mellem Silkeborg og Aarhus overhalede en af politiets civile videobiler med 167 km/t. Da bilen satte udrykningen på, trådte pigen på speederen, så farten røg op på 200 km/t. Flere patruljebiler blev tilkaldt for at få bilen standset. Ved motorvejens afslutning ved Brabrand lykkedes det politiet at få spærret vejen for den unge bilist, der i et sidste flugtforsøg bakkede ind i en politibil, inden hun og hendes 16-årige veninde ved siden af blev hevet ud af bilen af ordensmagten og anholdt.

Den 16-årige blev dog løsladt kort efter, mens den 17-årige i første omgang blev sigtet for at køre uden kørekort. Hun kan dog sandsynligvis forvente en del flere sigtelser efterfølgende og muligvis også et erstatningskrav for de skader, hun lavede på patruljebilen.

Vicepolitiinspektør i Østjyllands Politis færdselssektion, Heine Hansen, mener, at torsdagens indsats viser, at der fortsat er brug for at holde fokus på fart.  

”Høj fart er den hyppigste årsag til trafikulykker med dræbte og alvorligt tilskadekomne, og det går ikke bare ud over føreren selv, men også andre trafikanter. Torsdagens resultater viser, at der fortsat er alt for mange, der kører for stærkt, så vi fortsætter selvfølgelig med vores målrettede indsatser fremadrettet,” siger Heine Hansen.

Resultaterne af torsdagens indsats

I alt 40 personer blev sigtet for 54 overtrædelser af færdselsloven og straffeloven. 

De gjorde sig bl.a. skyldige i følgende overtrædelser:

• 11 kørte så stærkt, at de står til en betinget frakendelse af førerretten.

• Én kørte så stærkt, at vedkommende vil blive ubetinget frakendt førerretten

• Syv kørte fik klip i kørekortet på grund af for høj fart

• To fik klip pga ulovlige overhalinger

• To havde ikke erhvervet kørekort

• Tre kørte uden sele og én havde ikke fastspændt sit barn.

• Fire benyttede håndholdt mobiltelefon.