Stram Kurs blev stoppet ved spærregrænsen - så mange stemmer fik partiet i Aarhus

Foto: Shutterstock

Så er Aarhus' stemmer til Folketingsvalget talt op.

Et af den netop overståede valgkamps helt store samtale-emner har været partileder Rasmus Paludan og partiet Stram Kurs, der - en overgang - så ud til at stryge ind i Folketinget. Partiet har mildest talt delt danskerne, og der blevet spekuleret meget i, hvor mange stemmer Stram Kurs ville få.

Partiet nåede dog ikke over spærregrænsen. På landsplan havde 1,8 procent af vælgerne stemt på Stram Kurs. Det kræver 2 procent at komme i Folketinget.

I Aarhus lykkedes det partiet at samle lidt under 2600 stemmer sammen i de fire valgkredse.

Således fordeler stemmerne sig

I Aarhus Vestkredsen fik partiet 750 stemmer ud af kredsens i alt 50.068 gyldige stemmer. Socialdemokraterne blev her valgets absolutte vinder, da partiet løb med i alt 26,1 procent af de afgivne stemmer.

Det sammen gør sig gældende i Østkredsen, hvor 63.745 østjyder stemte. Her fik Stram Kurs 591 stemmer. Valgkredsens bedste resultat gik også her til Socialdemokratiet, som fik 18,6 procent af vælgernes stemmer.

Nord på fik Stram Kurs 664 stemmer. Det var i Aarhus Nordkredsen. Her blev den utvivlsomme vinder af valget nok en gang Socialdemokratiet som stak 22,9 procent af stemmerne i lommen.

I Sydkredsen blev det til 556 stemmer til Stram Kurs. Som -  ligesom resten af feltet af håbefulde partier - fik baghjul af Socialdemokratiet som hiver 23,4 procent af kredsens stemmer hjem.

Alt i alt fik Stram Kurs altså 2561 stemmer med hjem fra Aarhus. Partiet kommer ikke i Folketinget i denne omgang.