Spar på pengene og opret din hjemmeside selv

Går du og drømmer om at have din egen hjemmeside, kan det være en god idé at overveje at lave den selv i stedet for at betale andre for at bygge den for dig.

Det er heldigvis blevet så nemt at lave en hjemmeside selv, så du kan lige så godt spare pengene til en udvikler og sætte den op alene.

Hvor lang tid tager det lave en hjemmeside?

Alt afhængig hvilken form for hjemmeside, du gerne vil have, kan det tage helt ned til få minutter at sætte din nye hjemmeside op. Skal det bare være en enkelt side, hvor du kan skrive nye indlæg engang imellem eller lægge billeder op, kan du klare det med et enkelt klik endda.

Og du skal ikke engang bruge tid på at lære at kode, før du kan sætte en hjemmeside op, hvis du bare sørger for at bruge det rette system til at oprette din hjemmeside med.

Hvilket webhotel skal jeg bruge?

For at have en hjemmeside kørende, skal du bruge et webhotel. Det er en server, hvor din hjemmeside ligger på, så den kan være online, og du samt andre mennesker har mulighed for at gå ind på den. Men hvilket webhotel skal du så vælge?

Vi plejer som regel at anbefale Unoeuro, da det er dansk, og derudover er det et af de billigste webhoteller på hele markedet. Du skal i hvert fald lede længe, hvis du skal finde en anden udbyder af webhoteller, som kan slå dem på prisen. De gør et godt stykke arbejde, og her vil din side altid være i gode hænder.

Skal jeg bruge et dansk webhotel?

Der er mange mennesker, der tror, at bare fordi de laver en dansk hjemmeside, så skal webhotellet også være placeret i Danmark. Men sådan hænger det ikke sammen. Du kan altså sagtens vælge at anvende et webhotel fra Tyskland, Holland, USA eller hvor du nu ellers har mulighed for at købe et webhotel til en god pris.

Der er ikke nogle virtuelle landegrænser, der gør det umuligt for dig at have din danske hjemmeside liggende på en server i eksempelvis USA. Så gør dig selv en tjeneste og find billig hosting til din hjemmeside.

Hvilket hjemmesidesystem skal jeg anvende?

Når du skal oprette din egen hjemmeside, kan du enten vælge at kode den selv fra bunden af, eller du kan vælge at gøre brug af et hjemmesidesystem, som klarer det hele for dig med enkelte klik. Hvis du aldrig har prøvet at lave en hjemmeside før, vil vi klart anbefale dig at bruge et system til at sætte din hjemmeside op.

Et af de nemmeste og det klart mest brugte system i hele verden går under navnet Wordpress. Det kan du ofte sætte op med et enkelt klik på dit webhotel, og det er meget brugervenligt og nemt at have med at gøre.

Kan jeg lave flere hjemmesider på samme webhotel?

Får du på et tidspunkt lyst til at lave endnu en hjemmeside, kan du i langt de fleste tilfælde sagtens vælge at bruge dit nuværende webhotel og din nuværende server til at lægge den online også. Du skal dog være opmærksom på, at nogle webhoteller har en grænse på antallet af hjemmesider, du kan have på dit webhotel.

Hos nogle udbydere er grænsen på en enkelt hjemmeside, og du skal derfor betale for endnu et webhotel, hvis du gerne vil sætte endnu en hjemmeside op. Men mange stadig er der intet loft på, hvor mange sider du kan have kørende fra samme webhotel.

Hvad koster det at købe et domænenavn?

Når du skal lave en hjemmeside, skal du også bruge et domænenavn. Hvis du gerne vil have et .DK domænenavn til din hjemmeside, kan du i mange tilfælde købe det sammen med dit webhotel. Et .DK domænenavn koster langt de fleste steder kun 50 kroner.

Derudover skal du betale 50 kroner om året for at have retten til det domæne. Glemmer du at forny dit domæne, mister du det, og det kan dermed overtages af andre. Så husk altid at forny dine domænenavne, så du ikke risikere at miste dem. Du kan eventuelt betale for flere år af gangen, når du opretter det.