Salget af sommerhuse går godt i Østjylland

Hvis man vil sælge sit sommerhus, er det ikke så skidt, hvis det ligger i Østjylland. Foto: Shutterstock

Der er godt gang i salget af sommerhuse i Østjylland, viser en opgørelse fra Dansk Byggeri. Og det har fået kvadratmeterpriserne til at stige.

Uanset om sommerhuset er omgivet af sand og vand eller lyng og fyrretræer, så har flere danskere haft både lyst og luft i budgettet til at købe sommerhus. Det gælder også i Østjylland, hvor salget af sommerhuse på seks år er steget med knap 70 procent. Det viser opgørelsen fra Dansk Byggeri, der bygger på de seneste tal fra Finans Danmark.

"Lave renter og muligheden for at låne op til 75 procent af prisen i et realkreditinstitut har, ud over den generelle positive udvikling i økonomien, givet langt flere danskere mod på at købe sommerhus," siger økonomisk konsulent i Dansk Byggeri Jacob Hangaard.

I perioden 1. april 2018 til 1. april 2019 er der solgt 816 sommerhuse i Østjylland, hvilket næsten er samme niveau som året før, hvor 834 østjyske sommerhuse skiftede ejer.

"Forskellen i antallet af handler rundt om i landet hænger sammen med, hvor mange sommerhuse der er.  Matchet mellem udbud og efterspørgsel har stor betydning for liggetiderne og dermed også antallet af handler," siger Jacob Hangaard, Dansk Byggeri.

Østjyllands popularitet blandt sommerhusejere kan også mærkes på de stigende kvadratmeterpriser. Forrige år måtte sommerhushungrende danskere betale godt 15.500 kroner pr kvadratmeter, hvis de ville købe sommerhus i Østjylland, mens gennemsnitsprisen i perioden 1. april 2018 til 1. april 2019 var ca. 17.000 kroner.

I Østjylland er liggetiderne på sommerhuse flere steder mellem 150 og 300 dage. I Norddjurs står sommerhusene til salg lidt længere. Her er liggetiden i gennemsnit mellem 300 og 500 dage. I Skanderborg tager det kun i omegnen af 150 dage at sælge et sommerhus.