Sådan forbereder I jer sammen med bryllupsfotografen inden den store dag

Hvert år bliver mange brudepar gift, og derfor er der også hvert år mange, som leder efter en dygtig fotograf.

Sponsoreret indhold

Bor I i Århus er der mange dygtige fotografer at vælge imellem, men der er mere til det at vælge en bryllupsfotograf end at sende en e-mail. Se et eksempel på en bryllupsfotograf i Århus her.

Nøgleordet er forberedelse – både for jer og fotografen. Læs videre neden for og få gode råd til, hvordan I bedst sikrer jer, at jeres bryllupsportrætter bliver episke.

Gør op med jer selv, hvilke typer billeder I bedst kan lide

Hvis I ikke ved, hvad I vil have, så er der en stor chance for, at I slet ikke får det. Billeder kommer i vidt forskellige udtryk, og ingen fotograf tager billeder på samme måde. Sæt jer derfor sammen og snak om, hvordan I gerne vil have, at jeres billeder ser ud.

Skal de være i sort/hvid? Skal de være kunstneriske? Skal de være romantiske? Hvad eller hvem vil I gerne have mange billeder af? Skal fotografen være med til forberedelserne, hvor brud og gom gør sig klar til vielsen? Vil I gerne have billeder med masser af natur i baggrunden?

Det er en svær øvelse, men når I først har outlinet, hvad I godt kunne tænke jer, vil det være en stor hjælp i jagten på den helt rette bryllupsfotograf.

Vælg en fotograf fra lokalområdet

Når I har besluttet jer for, hvilken stil jeres billeder skal tages i, så kan begynde at lede efter en fotograf, som specialiserer sig i netop denne stil. Vil I være sikre på, at det er en fleksibel og kreativ fotograf, som I har fat i, så kan I spørge, om I må se hele billedserier fra flere forskellige bryllupper. Her kan I se, om fotografen er omstillingsparat og kan tilpasse sig de forskellige locations og udnytte deres muligheder.

Hertil kan I også overveje, om I skal have en fotograf fra lokalområdet – eller i det mindste en, som er velbevandret i det område, hvor I skal giftes. Ethvert sted kan agere kulisse for jeres billeder, men en lokal fotograf kender alle de bedste steder at fotografere bryllupsportrætter.

En udenbys fotograf kender måske kun til botanisk have i Århus, mens en lokal for eksempel ville vide, at Mollerup Skov og Marienlyst Parken er perfekte locations, hvis man gerne vil have en grøn og frodig baggrund.

Tag med fotografen ud til jeres location

Forberedelse er vigtigt for succes, og det gælder også for fotograferingen på bryllupsdagen. Det er derfor altid en god idé, at I sammen med fotografen tager ud til både kirke, festlokaler og foto location for at se mulighederne an. Her kan I sammen med fotografen planlægge, hvordan I vil gribe de forskellige situationer an, og hvor de bedste vinkler vil være.

Hvordan får fotografen det bedste billede af jer, der kommer ud af kirken, mens gæsterne kaster ris på jer? Skal I stå stille, eller skal I gå blandt jeres gæster? Der findes altid flere muligheder, men ved at tage ud og se lokationen sammen brudeparret kan fotografen også få en idé af, hvordan I har det med at skulle posere til billeder. Dagen skulle jo gerne være en fest for jer også, og en dygtig fotograf vil kunne tilpasse sig sine omgivelser samt de personer, han eller hun fotograferer.