Sådan finder du den rette yogamåtte

Der findes rigtig mange forskellige yogamåtter, og det handler om at finde den helt rette alt efter hvilken slags yoga du skal dyrke.

Det kan være et uoverskueligt marked, og vi sætter derfor her skarpt på, hvad det er, man skal gå efter.

Hvor tyk skal yogamåtten være?

Når man er vild med at dyrke yoga, er det et must, at man har en god og holdbar yoga måtte. Noget af det første, man skal kigge efter, når man er på udkig efter en god yoga måtte, er tykkelsen på selve måtten. Yogamåtter fås nemlig i forskellige tykkelser, og en standard yoga måtte er ca. 4 mm tyk. For at dyrke yoga optimalt, skal man have en på denne tykkelse. En tykkere måtte vil gøre det så godt som umuligt at dyrke yoga, da måtten er for blød, mens en tyndere måtte vil gøre, at underlaget er for hårdt. En yogamåtte bør i de fleste tilfælde ikke være mere end 6 mm tyk.

Skal du have din yoga måtte med dig?

Når man er på udkig efter den helt rette yogamåtte, skal man også finde ud af, om man ønsker at dyrke yoga derhjemme, eller om man skal have den med på farten. Det er derfor værd at være opmærksom på, om det er vigtigt, at det er nemt at transportere måtten, inden man køber en måtte, man ønsker at eje.

Hvilke materialer er måtten lavet af?

Måtterne fås i mange forskellige kvaliteter og designs, og det handler om at finde en måtte, der lever op til de gængse krav, en yogaudøver måtte have. Langt de fleste yogamåtter er lavet af PVC. Der findes dog også nyere yogamåtter, der er mere økovenlige, og disse er som regel lavet af genanvendt gummi og naturligt bomuld eller økologisk bomuld. Hvis man går efter en yogamåtte, der er lidt ud over det sædvanlige, og man samtidig har stor omtanke for miljøet, så bør man gå efter det sidstnævnte. Hvis man er allergisk over for latex, bør man dog til hver en tid undgå at købe en, der er lavet af gummi. Hvis man ønsker at gå efter en yogamåtte, der er den velkendte, så kan man vælge en af PVC, som desuden er meget holdbar. Det er meget individuelt, hvilken type man ønsker sig, og her må man gå efter den, man har det bedst med.

Hvordan skal overfladen være?

Overfladen har betydning for, hvor nemt det er at dyrke yoga, da den har betydning for skridsikkerheden. Hvis man vælger en yogamåtte med en ru overflade, vil den sikre, at man ikke skrider, når man udfører øvelserne. Hvis man også sveder meget, er en ru overflade helt ideel. Hvis man gerne vil undgå PVC, skal man gå efter en gummi- eller bomuldsmåtte. Hvis man vælger en PVC-måtte, vil man få en måtte med en glattere overflade.

Skal du købe den på nettet eller i en fysisk butik?

Yogamåtter fås i alle prisklasser, og de forhandles efterhånden mange steder - både på nettet og i fysiske butikker. Hvor man ønsker at anskaffe sig sin måtte, er helt op til en selv. Der findes en masse gode muligheder, så kig dig godt omkring, når du vælger din yogamåtte.