Rutebilstationen holdes afspærret i en længerevarende periode

Nu skal løsninger på faren for sammenstyrtning undersøges nærmere. Foto: Midttrafik

Aarhus Kommune opretholder og justerer afspærringen på rutebilstationen. Yderligere undersøgelser bekræfter, at afspærringen skal opretholdes på lang sigt.

Teknik og Miljø i Aarhus Kommune har fredag besluttet at opretholde den delvise afspærring af Aarhus Rutebilstation, da der er risiko for, at betondækket over parkeringskælderen kan kollapse under vægten fra busserne.

De yderligere undersøgelser, der er foretaget siden onsdag, viser samtidig, at det er sikkert at holde de resterende dele af rutebilstationen åben for trafik. Det betyder, at bustrafikken indtil videre kan håndteres på og omkring rutebilstationen og Ny Banegårdsgade.

Aarhus Rutebilstation afspærret siden onsdag

Undersøgelserne har samtidig afdækket, at der mangler oplysninger om konstruktionen af parkeringskælderen under indkørslen fra Sønder Allé til Ny Banegårdsgade. Derfor har Teknik og Miljø besluttet at afspærre indkørslen og flytte den nogle meter mod vest, så busserne sikkert kan køre til og fra de åbne holdepladser på rutebilstationen.

”Vi har nu to rådgivningsfirmaer til at gennemgå, hvordan de forskellige konstruktioner har det, og hvordan de eventuelt kan udbedres. Der er dog ingen tvivl om, at afspærringen af rutebilstationen bliver langsigtet”, siger ejendomschef i Teknik og Miljø, Katharina Nyborg.    

I øjeblikket samarbejder Teknik og Miljø med Midttrafik og de øvrige trafikselskaber om at finde løsninger på busdriften i området. De afhænger blandt andet af det arbejde, en landinspektør er i gang med på stedet i øjeblikket.