Rekordmange unge strømmer til Aarhus for at vælge uddannelse

13.000 unge på udkig efter deres fremtid forventes at besøge Aarhus til u-days. Foto: Ida Jensen

Omkring 13.000 unge fra hele landet forventes at sætte kursen mod Aarhus, når byens uddannelsesinstitutioner inviterer til u-days 28. februar til 2. marts.

Flere og flere unge fra hele landet strømmer til Aarhus for at blive klogere på deres uddannelsesvalg, når byens ni videregående uddannelsesinstitutioner inviterer til u-days. I løbet af de seneste tre år er besøgstallet vokset fra 10.000 til 13.000, og den store interesse forventes at fortsætte.

”Vi oplever, at unge i dag orienterer sig grundigt i deres muligheder og er omhyggelige med deres uddannelsesvalg. U-days giver de unge en enestående mulighed for at få et indblik i flere forskellige uddannelser på kort tid. Her får de svar på spørgsmål om alt fra det faglige indhold til undervisningsformer, det sociale studiemiljø og Aarhus som studieby”, siger projektleder Nanna Mygind Madsen.

U-days gør uddannelsesvalget lettere

Og der er god grund til at lægge vejen forbi, hvad enten man har et bestemt drømmestudie i tankerne, vakler mellem forskellige uddannelser eller bare er nysgerrige på mulighederne. For u-days hjælper de studerende til at træffe et valg.

”Tre ud af fire oplever, at de bliver mere afklaret i deres studievalg, når de har besøgt u-days – og næsten alle oplever, at det har været en hjælp at opleve uddannelsesstedet”, fortæller Nanna Mygind Madsen på baggrund af en evaluering fra sidste års u-days.

De unge vælger både studie og by

I alt 135 uddannelser åbner dørene op i løbet af de tre dage, og de fleste besøger to eller tre uddannelser, når de er her. Men det er i lige så høj grad Aarhus som by, der bliver gransket af de unge.

”Når man vælger studie, vælger man også et sted at leve og bo, og vi ved fra undersøgelser, at byen har stor betydning for de unges uddannelsesvalg. Derfor opfordrer vi også de unge til at gå på opdagelse i Aarhus og opleve byens liv og mange muligheder, mens de er her”, siger Nanna Mygind Madsen.

Målet med at gå sammen om at lave ét fælles åbent hus-arrangement for alle ni aarhusianske uddannelsesinstitutioner er at gøre det lettere for potentielle studerende på ét besøg at få et indblik i forskellige uddannelser og lejlighed til at opleve Aarhus. Alle besøgende til u-days kan derfor også køre gratis med Aarhus bybusser og letbanen, ligesom de kan få rabat til togbilletten.

FAKTA: Sådan får du mest ud af u-days

 1. Læg et personligt program for dit besøg på udays.dk/mit-program
 2. Vælg minimum 2-3 uddannelser
 3. Forbered gerne nogle spørgsmål hjemmefra
 4. Tag dig tid til at gå på opdagelse i Aarhus

Om u-days:

 • Finder sted 28. februar, 1. og 2. marts
 • Fælles åbent-hus-arrangement med byens ni videregående uddannelser i samarbejde med Studievalg Danmark, Center Østjylland og Aarhus Kommune.
 • De ni uddannelsesinstitutioner er Arkitektskolen, Aarhus Maskinmesterskole, Aarhus Universitet, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Det Jyske Kunstakademi, Det Jyske Musikkonservatorium, Erhvervsakademi Aarhus, Kaospiloterne og VIA University College.
 • 135 uddannelser åbner dørene for besøg.
 • Sidste år kom der 13.000 besøgende fra hele landet – hovedsageligt elever på de gymnasiale uddannelser.
 • u-days afholdes for 15. år i træk.
 • 76 pct. blev sidste år afklaret i deres kommende studievalg efter at have besøgt u-days.

Flix

Find spændende nyheder om film og serier på Flix.