Pride 2019: Alle skal kunne færdes trygt i Aarhus

Foto: Aarhus Kommune

Lørdag 1. juni er der Pride i Aarhus – en hyldest til mangfoldigheden i smilets by. I anledningen af dagen hejser Aarhus Kommunes Udvalg for Mangfoldighed og Ligestilling og Teknik og Miljø regnbueflag ved byens otte største indfaldsveje.

Lørdag bliver der fest i Aarhus, når årets Pride kommer forbi. Her hyldes mangfoldighed og trygge ramme for alle. Og det er der behov for, hvis man spørger Lone Norlander Smith fra Enhedslisten, som er forkvinde for Udvalget for mangfoldighed og ligestilling. Hun mener ikke, at alle kan føle sig lige trygge i Aarhus i dag. 

”Alle skal kunne færdes trygt og frit i Aarhus uanset seksualitet, kønsidentitet eller etnicitet. Sådan er det desværre ikke helt i dag. Vores nye LGBT+undersøgelse viser, at mange LGBT+personer oplever diskrimination og hatecrime i det offentlige rum og endnu flere undgår at være åbne om deres seksualitet og/eller kønsidentitet. I udvalget arbejder vi ihærdigt på, at Aarhus skal være en god by for LGBT+person, ved blandt andet at få etableret et LGBT+hus og skabe debat om rummelighed. Regnbueflagene ved indfaldsvejene er en hyldest til mangfoldigheden, og jeg vil på vegne af udvalget ønske alle en festlig og god dag.” 

Det samme budskab kommer Venstres Bünyamin Simsek.

”Priden er en festlig og vigtig hyldest til mangfoldigheden. Det er også en vigtig markering af, at vi i Aarhus ikke vil acceptere overgreb på nogen som helst. Alle skal uanset seksualitet, kønsidentitet eller etnicitet kunne færdes trygt i Aarhus på alle tider af døgnet. Jeg ønsker alle deltagerne i Priden en festlig dag i Aarhus,” siger Bünyamin Simsek, der er rådmand for Teknik og Miljø.

Udvalget for mangfoldighed og ligestilling inviterer alle interesserede til debatarrangementet ”Er der plads til LGBT+personer i Aarhus” den 4. juni kl. 17 på Teatret Svalegangen. Efterfølgende er der reception. Det er gratis, og der er ingen tilmelding

Foto: Aarhus Kommune