Politiet advarer trafikanter: respekter rødt lys, vær opmærksom og forvent ekstra ventetid

Foto: Cyklistforbundet/Mikkel Østergaard

Politiet opfordrer trafikanter til at være ekstra opmærksomme på letbanen i kommende uge.

Nu er det ved at være alvor. Aarhus Letbane har sat dato på, hvornår den første tur med passagerer til Grenaa finder sted, og derfor vil de i den kommende uge køre væsentligt mere intensivt på skinnerne. I den forbindelse er Østjyllands Politi gået ud med en helt konkret advarsel til byens andre trafikanter:

"I den kommende uge skruer Letbanen op for antallet af afgange, når den sidste del af etape 1 fra Aarhus til Grenaa og fra Lisbjerg til Lystrup åbner tirsdag morgen. Det betyder blandt andet, at der i krydset ved Nørreport i Aarhus C fra på tirsdag vil komme et tog ca. hver 5.-6. minut. Det kommer til at medføre ekstra ventetid for bilister i krydset, og det kan derfor give rigtig god mening at køre ad Randersvej/Nørrebrogade, hvis man skal ind mod centrum, så man ikke skal krydse letbanesporet ved Nørreport," skriver Østjyllands Politi på Facebook.

Inden de uddbyber:

"Er du én af dem, der cykler til/fra centrum via havneområdet, så skal du være særlig opmærksom, hvis du skal krydse sporene på Hjortholmsvej - for nu kommer der altså tog. Respekter det røde lys og tag ingen chancer, for det kan gå rigtig galt. Med andre ord: Kør efter reglerne og vær opmærksom, når du begiver dig ud i trafikken. Det er der jo sådan set ikke noget nyt i, men det er måske meget godt lige at huske på, når der er nye spillere på banen."