Østjyske hverdagshelte får dusør af politiet

Bagerst fra venstre: Politidirektør Helle Kyndesen, Troels Bille Haugstrup, Didde Schjødtz Brodersen, William Zeuthen Schjødtz, Henrik Hvidbjerg Thomsen, Jakob Lignell, Sille Winther Frost og chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen. Forrest fra venstre: Linus Andreasen Staunstrup, Jakob Rohde Mejer, Otto Winther Frost Lignell og Viggo Winther Frost Lignell. Foto: Østjyllands Politi

Østjyllands Politi har uddelt dusører til ti af de hverdagshelte, som har ydet en særlig indsats, når de har stået i en situation, hvor de kunne gøre en forskel.

Dusørerne, der er på et mindre kontantbeløb blev overrakt af politidirektør Helle Kyndesen og chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

”Vi vil gerne anerkende borgernes ekstraordinære indsats og betydningsfulde hjælp, der har været afgørende i disse forskellige situationer. Vi håber, at dusørerne kan være et ekstra klap på skulderen og en inspiration til andre, der måtte havne i lignende situationer,” siger politidirektør Helle Kyndesen.

Politiet tildelte dusørene til: 

Foto: Østjyllands Politi

William Zeuthen Schjødtz, 33 år, Risskov, Didde Schjødtz Brodersen, 31 år, Risskov og Henrik Hvidbjerg Thomsen, 24 år, Aarhus

Den 28. juni var Henrik, William og Didde på stranden i Risskov. Her blev de pludselig opmærksomme på en mand, der havde fået et ildebefindende, mens han var ude og svømme fra en båd, han havde sejlet i. De tre reagerede øjeblikkeligt og hoppede i vandet og svømmede ud til manden og båden. De fik i fællesskab bragt manden tilbage i sikkerhed i båden, og så snart de var på land igen ringede de til Alarmcentralen. Manden havde måske ikke overlevet, hvis ikke de tre havde reageret, som de gjorde.

Foto: Østjyllands Politi

Troels Bille Haugstrup, 34 år, Højbjerg

Den 16. juni blev Troels opmærksom på en mand, der gik ind i et hus, hvor hoveddøren var ulåst i Højbjerg. Troels reagerede øjeblikkeligt og besluttede sig for at holde øje med huset. Kort efter kom både husets ejer og indbrudstyven, der havde sneget sig derind, ud af huset, hvorefter det lykkedes tyven at slippe væk. Troels kontaktede straks Vagtcentralen og fortalte om indbruddet, og derefter satte han i løb efter tyven. Mens han spurtede efter ham, holdt han over telefonen, politiet opdateret på sin egen og tyvens placering. Da patruljen ankom til stedet udpegede Troels, den retning tyven var løbet i, og herefter lykkedes det betjentene at finde og anholde manden.
 

Foto: Østjyllands Politi

Linus Andreasen Staunstrup, 11 år, Skødstrup og Jakob Rohde Mejer, 11 år

Den 26. november hjalp Linus og Jakob med at fange en gerningsmand. De spillede bold på en boldbane, da en mand løb forbi dem i høj fart. Manden var stukket af til fods fra en patrulje, der havde forsøgt at få ham til at standse i en bil med stjålne nummerplader. Kort efter kom to betjente også forbi de to drenge og spurgte, om de havde set en mand løbe forbi, og det havde de.

Linus og Jakob udpegede, hvilken retning manden løb i og gav et meget præcist signalement af manden. Herefter løb betjentene den vej, men fandt ham ikke i første omgang. I stedet fik drengene en god snak med betjentene og fik lov at se lidt nærmere på politibilen. Herefter ville betjentene følge Linus og Jakob hjem, men pludselig så den ene betjent en mand, der passede præcis på det signalement, som drengene havde givet, og betjenten løb efter ham, og fik ham anholdt.

Drengenes præcise signalement, hvor de blandt andet beskrev hans alder, sko og tøj, førte altså til, at gerningsmanden blev anholdt. Det viste sig, at han var en kendt indbrudstyv og allerede var efterlyst til afsoning, og at manden havde både narko, våben og indbrudsværktøj liggende i sin bil. Derudover var han frakendt førerretten og var udeblevet fra afsoning efter udgang.

 

Foto: Østjyllands Politi

Sille Winther Frost, 39 år, Jakob Lignell, 40 år, Otto Winther Frost Lignell, 8 år og Viggo Winther Frost Lignell, 10 år, Odder

Den 10. november kom en familie, bestående af Jakob, Sille og deres to sønner Viggo og Otto, kørende på motorvejen. Her så de en bil, der kørte usikkert og slingrede. Familien reagerede øjeblikkeligt og kontaktede vagtcentralen og oplyste, at de kørte bagved en mulig spritbilist. Efter de havde kontaktet politiet, fulgte de efter personbilen. Kort efter blev de kontaktet af en betjent, hvortil familien løbende kunne fortælle præcis, hvor bilisten befandt sig, indtil det lykkedes en patrulje, at stoppe bilisten. Det viste sig, at bilisten var spirituspåvirket og en alkometertest viste efterfølgende, at bilisten havde en promille på hele 3,0.