Nye navne: Northside sætter klubdronningen Robyn og flere andre på plakaten

Robyn vender tilbage til Northside, som hun også besøgte i 2014. Foto: Shutterstock

Den svenske verdensstjerne får følgeskab af Franc Moody, Spleen United og Jung.

NorthSide skød nedtællingen til næste års festival i gang med blandt andre Green Day, Weezer og danske stjernefrø i form af Mekdes og Mags. Nu er festivalen klar med endnu flere navne til musikplakaten.

I 2014 så vi Robyn på NorthSide i et vaskeægte techno-intermezzo i selskab med producerduoen, Röyksopp. I 2020 gæster Robyn for første gang nogensinde NorthSide i eget navn, og vi garanterer, at ingen vil ”be dancing on their own”, når dansegulvets ukronede dronning åbner op for 25 års fuldstændig formidabel sangskrivning og masser af megahits. I 2018 landede albummet ”Honey” med hitsinglen ”Missing U” som spydspids, og Robyn markerede endnu en gang, at hun hører til blandt de absolut dygtigste og mest indflydelsesrige artister på elektropop-scenen. Vi stiftede for første gang bekendtskab med Robyn i 1995, da debutpladen ”Robyn Is Here” landede. Hits som "Do You Know (What It Takes)", ”Do You Really Want Me” og ”Show Me Love” bragede ind på alverdens hitlister, og scorede blandt andet Top 10-placeringer på den prestigefyldte US Billboard-liste. I 2005 fik Robyn sit store, internationale gennembrud med ”With Every Heartbeat” fra pladen ”Robyn”, der samtidig var startskuddet på den elektroniske, synth-prægede lyd, vi siden har forbundet med Robyn. I 2010 landede trilogien ”Body Talk”, hvor titler som ”Dancing On My Own” og ”Call Your Girlfriend” vist ikke behøver nærmere introduktion.
Robyn spiller fredag den 5. juni.

Efter en seks år lang musikalsk pause er gensynet med aarhusianske Spleen United ikke bare et gensyn, men også et ”velkommen tilbage” til bandets oprindelige line-up, som vi kender det fra debutalbummet ”Godspeed Into The Mainstream”. I 2013 meddelte gruppen, efter en koncert på netop NorthSide, at de ville holde pause ”på ubestemt tid”. Den pause er heldigvis forbi, og vi er stolte af at byde Bjarke og Gaute Niemann, Kasper Nørlund, Rune Wehner og Jens Kinch tilbage på scenen i Aarhus. I 2005 brød Spleen United igennem med ”Godspeed Into The Mainstream”, og førstesinglen ”Heroin Unltd”, der også høstede titlen som ”P3s Uundgåelige”, blev stærkt efterfulgt af hits som ”In Peak Fitness Condition” og ”Spleen Utd.”. I 2008 landede gruppens andet album ”Neanderthal” direkte på førstepladsen på den officielle danske albumhitliste, og bandet markerede sig som sublime tone- og tekstmestre på hits som ”Suburbia” og ”My Tribe”. Spleen United udgav i 2012 den musikalske perle ”School of Euphoria” med singler som ”Days Of Thunder” og ”Misery”, der har Gitte Nielsen – tidligere Stallone - med på kor. Albummet udløste en Danish Music Award for ”Årets Danske Rockudgivelse” samt Gaffa-prisen for ”Årets Danske Elektroniske Udgivelse”, og nu kan vi altså for alvor sige ”velkommen tilbage” til Spleen United.
Spleen United spiller lørdag den 6. juni.

I 2018 udgav London-baserede Franc Moody deres første EP ”Dance Moves”, og siden er det blevet til mere end 10 millioner streams på Spotify, hvilket understreger, at efterspørgslen på glitterfyldte groove-rytmer i dén grad lever i bedste velgående. Musikkollektivet, der har Ned Franc og Jon Moody i front, leverer på singler som ”Dopamine”, ”Lunar” og netop titelnummeret ”Dance Moves” en solid samling funk-rytmer og guitarriffs, som kendetegner Franc Moody som helt sin egen, dog med tydelige referencer til både Daft Punk og Jamiroquai.
Franc Moody spiller lørdag den 6. juni.

I september udpegede Gaffa singlen ”Hun Kommer Tilbage” fra den danske trio Jung som en af ”de bedste lige nu”. P3 supplerede samtidig med titlen som ”P3s Uundgåelige”, og det er der en grund til. Siden udgivelsen af debutsinglen ”Jeg Skal Nok Vente” tidligere i år, har vi spidset ørene i retning af det karakteristiske og bundsolide tekstunivers indhyllet i et stilsikkert indiepop-univers, der kendetegner musikken fra Jung, der foruden forsanger Jonas Jung består af Sigurd Boesen og Michael Hovmand. De to singler er det eneste, vi i skrivende stund har hørt til Jung, men vi forventer at have hørt meget mere til trioen, inden de træder på scenen til næste års NorthSide.
Jung spiller torsdag den 4. juni.

- Det er med stolthed, at vi kan præsentere en sværvægter som Robyn på NorthSide 2020. Hun er både lyden af 90’ernes ungdom, og samtidig er hun mere aktuel end nogensinde som en power-kvinde i det elektroniske musiklandskab. Robyn formår at samle på tværs af både aldersgrupper og musik-smage, og det forventer vi også vil komme til udtryk på scenen såvel som blandt publikum. Samtidig er det virkelig dejligt at have Spleen United tilbage i deres oprindelige line-up. Vi ved, hvor stærke de er live, og vi glæder os meget til at genopleve dem på NorthSide, siger festivalchef, Brian Nielsen.

NorthSide 2020 finder sted i Ådalen ved Aarhus den 4.-6. juni 2020. Billetter kan købes på NorthSide.dk.