Mandag den 9. september kl.10.00 – 12.00 lancerer Dyreværnet endnu en mobil nonprofit dyreklinik, der skal yde hjælp og behandlinger til socialt udsatte borgeres kæledyr. Klinikken fungerer ud fra princippet ”betal-hvad-du-kan”.
Hos Dyreværnet, som er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, ved man fra mange års erfaring, at socialt udsatte borgere ofte har kæledyr. Man ved også, at netop denne gruppe har svært ved at få deres dyr til dyrlægen, selvom den logrende hale ofte er deres eneste kontakt til omverdenen og deres eneste sande ven. Ikke sjældent har Dyreværnets udrykningstjeneste oplevet, at de er kommet ud til en socialt udsat borger, hvis dyr ikke havde det godt, selvom kærligheden til den våde snude var alt overskyggende. Borgeren kunne bare ikke få den ønskede hjælp. Den hjælp, som snuden havde brug for.
For at undgå at antallet af dyreværnssager steg yderligere, havde Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee derfor en drøm om at lancere en mobil nonprofit dyreklinik, der kunne tilbyde konsultationer og behandlinger til netop socialt udsatte borgeres kæledyr.
Mødet med dyreelskeren Jørgen Andersen udmundede i, at Rikkes drøm gik i opfyldelse og mandag den 9. september bliver opfyldelsen fordoblet, når endnu en Frynseklinik bliver lanceret. Denne gang i Århus.
Den nye klinik skal behandle dyr i hele Jylland, mens den eksisterende Frynseklinik kommer til at dække resten af landet.
Overvældende interesse for første klinik
Den første Frynseklinik har på blot 17 måneder tilset og behandlet intet mindre end 1.465 kæledyr i hele Danmark. Tallet beviser, at behovet for hjælp har været enormt, og at fokusområdet med at hjælpe dyrene dér, hvor de er, virkelig gør en forskel.
Den dyreelskende donor, Jørgen Andersen, er overvældet:
"At donere ikke bare en men hele to mobile nonprofit dyreklinikker til Dyreværnet har været helt fantastisk. Jeg er overvældet over, hvor mange dyr min donation har været med til at hjælpe, for slet ikke at tale om, hvor mange mennesker, der har fået en håndsrækning og en forsikring om, at deres bedste ven var i trygge hænder. At deres nogle gange eneste kontakt til omverdenen, nemlig deres hund eller kat, kunne få hjælp, som de ikke selv ville have råd til. Det gør mig simpelthen så lykkelig på deres vegne," smiler Jørgen Andersen i en pressemeddelelse.
Jørgen Andersen deltager i lanceringen i Århus den 9. september, for på egen hånd at opleve, hvordan der bliver taget imod den nye mobile dyreklinik. Her vil han stå til rådighed for interviews samtidig med, at han glæder sig til at møde en masse snuder, Frynseklinikken kan hjælpe.
Frynseklinikken 2 lanceres mandag den 9. september kl. 10.00 på Skt. Knuds Torv i Århus. Socialt udsatte borgere kan møde op og få hjælp til deres dyr ud fra et ”betal-hvad-du-kan”-princip. Læs meget mere om Frynseklinikkerne og se køreplanen på Dyreværnets hjemmeside.