Næste år danner Friheden rammen om landets største blomsterfestival

Blomsterne springer ud til sommer næste år. Foto: Shutterstock

Når solen skinner på sommerferien 2020, inviterer Tivoli Friheden i Aarhus besøgende på nye opdagelser. De åbner nemlig dørene for landets største Blomsterfestival. I hele juli måned er den over 100 år gamle park spækket med aktiviteter for hele familien – aktiviteter med blomsten i centrum.

Under overskriften ”Power of Flower” vil parken være i grøn topform med ganske særlige koncept-haver. Blandt andet giver den aarhusianske havemand Claus Dalby sit bud på en urban krukkehave, ligesom Haveselskabet præsenterer temahaver som ”Vildt med Vilje” og ”Havefantasier”, og det internationale dekorationsfirma MK Illuminations bygger kæmpestore skulpturelle blomsterkunstværker, der senest har begejstreret publikum i Las Vegas.

Foruden et stort ønsketræ, plantebanko, blomsterparade, picnic i det fri og meget mere, bliver en del af parken døbt ”Fantasi og Eventyr”. Her fortæller talende træer deres over 200-årige historie, imponerende blomsterkunstværker og uventede, kreative dekorationer dukker op overalt – også der, hvor man mindst venter det – og besøgende kan være med til at kåre ”Årets Blomsterkunstværk i Friheden”.

Tivoli Frihedens direktør, Henrik Ragborg Olesen, fortæller i en pressemeddelelse:

”Inspireret af den succes vi har haft med store events som Fed Fredag, Halloween og Jul i Friheden, satser vi nu på at skabe en ny sommertradition, der er i pagt med Frihedens DNA og som udspringer af parkens smukke omgivelser; Friheden er en oase midt i naturen - tæt på hjertet af Aarhus. Med forskellige temaer skal Blomsterfestivalen pirre alle sanser og komme helt ind under huden på vores besøgende. Så, vi hylder blomsten i fællesskab.”

Besøgende kan opleve Blomsterfestivalen fra den 1. juli til den 31. juli 2020 – og hver eneste dag vil der være inspirerende workshops, blomsterevents og aktiviteter for hele familien.

Blomsterfestivalen tilbyder nemlig aktiviteter på tværs af alle aldre, så hele familien kan dele de blomster-oplevelser, der er. Festivalen vil give besøgende mulighed for at fordybe sig i jordnære og bæredygtige events. Den vil krydre parken med kreative åndehuller, og den vil – med forskellige events – danne sanselige og bæredygtige oaser. Besøgende får altså mulighed for at se, røre, smage, dufte, føle og lære.