Jane Christensen har svært ved at holde sin mund. Det ved hun godt. Som mor til tre voksne børn har hun en oprigtig interesse i mennesker og personlig udvikling.
Nu vil hun i Europa-Parlamentet for de Konservative, så hun kan forbedre samarbejdet i EU. Der er nemlig plads til forbedring.
EU som fredsprojekt
Jane Christensen ser EU som et politisk projekt, hvor fred og et konstruktivt samarbejde må have første prioritet. Uden EU vil der hurtigt opstå gnidninger mellem flere medlemslande. Det er politikernes ansvar at formidle dette budskab til danskerne:
”Jeg synes, at EU er en del af os danskere. Jeg vil derfor gøre en forskel i mit parti på EU-området. Jeg er ret ny i politik, så jeg lærer hele tiden. Det er spændende. Det giver os mange muligheder som medlem af EU. Fred forudsætter samarbejde. Men medlemslandene både kan og skal blive bedre til at arbejde sammen. Jeg vil derfor arbejde for at forbedre samarbejdet mellem landene. Brexit giver en unødvendig støj og bekymringer. Der er brug for ro nu”, konstaterer Jane Christensen.
Klima og immigrantpolitik
Flere kandidater til Europa-Parlamentsvalget peger på klimaudfordringerne, når de skal italesætte de store internationale udfordringer i dag. Jane Christensen er enig. Immigrantpolitikken må dog ikke gå under radaren ifølge Jane Christensen:
”Alle lande skal yde et seriøst bidrag, hvis vi for alvor skal løse klimaudfordringerne. Ellers er vores arbejde i Danmark ligegyldigt. CO2 kender ingen landegrænser. Det rykker ikke ret meget, at alle danskere kører i elbiler og holder kødfrie dage, hvis resten af EU ikke er med på vognen. EU skal danne fælles front mod klimasynderne. Det gælder også blandt medlemslande. Polen bruger f.eks. stadig brunkul. Det skal stoppe”.
Flygtningekrisen i Europa i 2015 forbinder mange danskere sandsynligvis med flygtninge til fods langs E45. Nogle politikere fremhæver en fælles europæisk asylpolitik som en løsning for fremtiden. Jane Christensen er ikke i tvivl om indholdet på en holdbar løsning. Hendes løsning er ikke en fælles asylpolitik i EU:
”Vi skal uden tvivl hjælpe immigranter. Men vi skal hjælpe mere i nærområderne. Jeg vil stoppe menneskesmugling. Det gør vi bedst ved ikke at give asyl. Vi skal stadig tage kvoteflygtninge. Men vi skal tænke pragmatisk. Det skal primært være forældreløse børn, som virkelig har brug for hjælp. Unge mænd i deres bedste alder har ikke samme behov”, mener Jane Christensen.
Uvidenhed om EU
Det ærgrer Jane Christensen, at stemmeprocenten til Europa-Parlamentsvalget er markant lavere end til Folketingsvalget. En udbredt uvidenhed om EU-politik spiller her en stor rolle. Men danskerne skal selv tage ansvar. Det er ikke kun politikernes lod at formidle viden om EU:
”Folk ved ikke nok om EU. Vi får kun sparsomme informationer gennem pressen. Jeg oplever, at man er bange for at vælge de forkerte politikere. Men jeg må bare sige, at man selv er ansvarlig for at sætte sig ind i, hvad EU handler om. Det er meningsløst at påstå, at EU bare trækker en masse ned over hovedet på os her i Danmark. Demokratiske borgere skal ikke brokke sig, når man har alle muligheder for at tilegne sig mere viden om EU”.
Fra frisør til diætist
Jane Christensen har arbejdet som frisør i 30 år og som selvstændig i 24 år. Hendes barn nummer tre blev startskuddet til en lang personlig rejse; personlig udvikling og et markant karriereskift har vendt op og ned på Jane Christensens liv:
”Jeg var mættet af at arbejde fra kl. 9 til 17.30 som selvstændig frisør. Det er nogle lange dage. Min primære udfordring var dog, at jeg vejede 100 kg umiddelbart efter, jeg havde fået mit barn nummer tre. Og jeg skulle hilse og sige, at det ikke er nemt at tabe sig så mange kilo! Min løsning blev personlig udvikling via mere uddannelse. Jeg kan i dag kalde mig både kostvejleder og personlig træner. Og til sommer afslutter jeg min professionsbachelor som diætist. Det har helt sikkert været hårdt. Men jeg fortryder intet. Jeg er en bedre udgave af mig selv i dag”, slutter Jane Christensen.