Letbanen halverer antallet af afgange mellem Aarhus og Mårslet resten af sommeren

Kommende mandag - 15. juli - gennemfører Midttrafik en ændring af køreplanen. Foto: Midttrafik

Mandag ændrer Midttrafik køreplanen. Det betyder, at antallet af afgange til Mårslet halveres. Sommeren ud betjenes strækningen nemlig kun to gange i timen.

15. juli bliver letbanekøreplanen ændret, så der kun kører to afgange i timen mellem Aarhus H og Mårslet i sommerperioden frem til 11. august. Aarhus Letbane har konstateret, at fire afgange i timen på strækningen meget let skaber forsinkelser og aflysninger. Det fortæller Midttrafik i en pressemeddelelse. 

Derudover skriver trafikselskabet: 

I forbindelse med køreplanskiftet 30. juni blev Letbanens køretider ændret på grund af den ustabile drift, der har præget Letbanen siden åbningen mod Grenaa i april. Samtidig blev der indsat to ekstra afgange mellem Aarhus H og Mårslet, så Letbanen nu kører hvert kvarter.

Køreplansændringerne har generelt betydet mere stabil drift. Aarhus Letbane har dog konstateret, at fire afgange i timen på strækningen Aarhus H - Mårslet meget let skaber forsinkelser og aflysninger i systemet.

Af hensyn til kunderne prioriterer Midttrafik og Aarhus Letbane stabil drift, og har derfor besluttet, at de to ekstra afgange i timen udgår i sommerferien fra og med 15. juli. Efter sommerferien vil de to afgange igen køre mellem Aarhus og Mårslet, men Letbanen vil kun standse i Mårslet, Tranbjerg, Gunnar Clausens Vej og Viby på de to afgange, der vender i Mårslet. Afgangstiderne forventes at være de samme som i dag efter sommerferien.

Interesserede kan se den nye køreplan på Midttrafiks hjemmeside.