Letbanen får ny køreplan

Fra 8, december 2018 vil Letbanen køre efter nye og tilpassede tider. To ekstra afgange skal aflaste på strækningen mellem Aarhus H og Universitetshospitalet.

Opdateret 1/11: Midttrafik har besluttet at udskyde den nye køreplan fra den 10. november til den 8. december. Ændringerne er dog de samme:

To måneder efter åbningen mod Odder justerer Midttrafik og Aarhus Letbane køretiderne på Letbanen. Overfyldte tog og behov for mere stabil drift på strækningen mod Odder er baggrund for den nye køreplan.

Der er især mange kunder med på morgenturene kl. 7.20 og 7.50 fra Aarhus H mod Universitetshospitalet. Begge afgange kommer fra Odder og er godt fyldt op af kunder, der skal med videre. Kunder, der stiger på Letbanen på Aarhus H, kan derfor glæde sig til de to ekstra afgange i køreplanen kl. 7.17 og 7.47. Tanken er, at de nye afgange medtager kunderne fra Aarhus H inden Letbanen fra Odder ankommer. De nye afgange passer med mødetider på Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet.

På strækningen mellem Aarhus H og Odder vil Letbanen derudover køre 2 minutter tidligere for at gøre driften mere stabil. Samtidig kører alle tog i retning mod Odder via spor 2 og alle tog i retning mod Aarhus H via spor 1.

Også fra Lisbjergskolen og Universitetet skal kunderne være klar til afgang 2 minutter tidligere end i dag.

Køreplanen ligger allerede nu på midttrafik.dk og de nye tider vil fremkomme på rejseplanen.dk ved søgning på rejser efter den 8. december.

Om Midttrafik:

Midttrafik er et trafikselskab, og står i spidsen for den kollektive trafik i Midtjylland. Det er Midttrafik, der administrerer den kollektive trafik med finansiering fra Region Midtjylland og de 18 kommuner i regionen.

Opgaverne spænder bredt fra blandt andet planlægning og koordinering af bustrafikken, gennemførelse af udbud og kontraktadministration, kvalitetskontrol, fastsættelse af priser og rejseregler, kundeservice til information og markedsføring af den kollektive trafik.