Uanset hvad man foretager sig i dag, så vil man støde på ord som miljø, forurening og klima. De er på langt de flestes læber, og det er efterhånden også noget, som bliver taget seriøst af de fleste.
Men hvordan kan man egentlig mærke det i hverdagen, at miljøet fylder mere og mere? Svaret er rigtig mange steder, og man skal ikke lede i mange sekunder, før man støder på de første tegn. Gå ind på klimaprofilen.dk, og lær meget mere om grøn energi, mindre forurening og bæredygtighed på forskellige måder.
Transportmidler
Det er nok ingen overraskelse, at transport er en kilde til rigtig meget forurening. Det er ikke noget nyt eller noget, som decideret kommer bag på os. Det er til gengæld kommet lidt pludseligt, at det er et problem, vi skal gøre noget ved. Nu er vi nået dertil, hvor man ifølge mange skal gøre noget nu.
Derfor vælger mange at droppe bilen, mens andre i stedet anskaffer sig en grønnere bil. I dag findes der ikke kun dyre bilmodeller, som er drevet af el frem for benzin eller diesel. Nej, faktisk laver flere og flere bilproducenter den slags biler. Der er dermed mulighed for, at vi vil se en stor forandring på netop dette område.
Maden
Selvom man måske ikke lige har tænkt over, at mad har en stor betydning for miljøet, så er det noget, som er kommet rigtig meget frem i de senere år. Der er ingen tvivl om, at mange har fået øjnene op for, hvad der kan ændres gennem kosten. Det har blandt andet fået gruppen af veganere til at vokse markant.
Men hvor er det så præcist, at vi kan mærke det i forhold til maden? Først og fremmest spiser mange langt mindre kød. Der tages flere aktive valg om, at der ikke skal spises kød, hvilket selvfølgelig er et stort skridt. Man forsøger altså i mange tilfælde at finde alternativer til kødet, fordi kød er med til at skade miljøet.
Derudover ses det også ganske tydeligt hos de mange restauranter, som tilbyder takeaway eller restaurantmad. Det er ganske overvældende, hvor meget der egentlig er sket på dette område. Langt de fleste restauranter tænker på dyrevelfærd, men også flere og flere brander sig på at være bæredygtige.
Det kan man selvfølgelig være i højere eller mindre grad. Der er ingen tvivl om, at der findes nogle ekstreme steder, som udelukkende serverer vegansk mad, men der findes også findes nogle steder, som bare skærer ned på forbruget af kød og vælger nogle mere økologiske alternativer.