Kendt britisk avis: Aarhus Ø er blandt Europas fedeste bydele

Den britiske avis The Independent fremhæver blandt andet Isbjerget og havnebadet i sin rosende omtale af Aarhus Ø.

Den britiske avis The Independent fremhævede i går Aarhus Ø som en af Europas ”10 coolest neighbourhoods.” På dansk kan det velsagtens bedst oversættes til en af de ti fedeste bydele.

”Domineret af et smukt isbjergsformet lejlighedskompleks er den spirende havnebydel Aarhus Ø svær at ignorere,” skriver The Independent med henvisning til Isbjerget, men avisen fremhæver også det nye havnebad, som er tegnet af BIG, og det kommende Hotel Guldsmeden.

Alt i alt konkluderer The Independent, at der er ”bevis for, at Aarhus Ø er en destination med klare kvaliteter.”

Bydele i Oslo og Amsterdam

Aarhus Ø er den eneste danske bydel, som har fået plads på den prestigefyldte liste. Foruden Aarhus Ø, fremhæver The Independent blandt andet også Västra Hamnen i Malmø, Grünerløkka i Oslo og Amsterdam-Noord i Amsterdam.

The Independent blev grundlagt i 1986, og havde på det højeste et oplag på cirka 100.000 aviser dagligt. I 2016 besluttede avisen dog udelukkende at fokusere på digital journalistik, og droppede print-avisen.

Avisen bliver betegnet som en midtersøgende avis en smule til venstre for midten, og har i øvrigt haft et vist samarbejde med den danske avis Information.