Her kan du fejre sankthans i Aarhus

Bål og sang hører til, når det er sankthans i Danmark. Foto: Shutterstock

På søndag fejrer vi sankthans med bål og sang, men hvor kan du fejre det, og hvor er det bedste arrangement til dine behov. Vi har lavet en liste over, de arrangementer vi fandt interessante i Aarhus.

På søndag fejrer vi sankthans med bål og sang, men hvor kan du fejre det, og hvor er det bedste arrangement til dine behov. Vi har lavet en liste over de arrangementer, som vi fandt interessante i Aarhus.

Højtiden sankthans er for de fleste mennesker lig med bål, men faktisk har højtiden navn efter Johannes Døberen, som blev født 24. juni – altså et halvt år før Jesus. I norden har vi tradition for at afholde højtider aftenen før selve dagen, derfor fejrer vi sankthansaften fejres den 23. juni. Læs med her, hvor du kan fejre sankthans i Aarhus.

Tivoli Friheden

Tivoli Friheden holder et arrangement der er for hele familien. Der vil være et flot bål, fællessang med på Midsommervisen. Du kan også høre båltalen af Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard eller prøve de mange sjove forlystelser. Desuden vil Michael Learns to Rock spille på Friluftsscenen.

Godsbanen

På Godsbanen kan du komme til en alternativ sankthans. Traditionen bliver holdt med fællessang af Midsommervisen og et ordentligt bål. Men derudover kan du opleve ildshow, billig bar og masser af afrikanske trommerytmer!

Uniparken

Sankthansaften bliver holdt allerede den 22. juni i Uniparken, for at holde en brag af en fest, så du ikke skal vågne op med tømmermænd til arbejde eller studie. Der vil blive tændt op i grillen på Eforpladsen klokken 18:00 – du skal selv medbringe din grillpølse.

Herefter vil Andreas Tharben holder båltale, inden bålet bliver tændt.

Program:

18:00 – Grillen ved Eforen tændes.
20:30 – Båltale v. Andreas Tharben i Uniparken.
20:45 – Bålet tændes og vi synger.
21:30 – Festen fortsætter i Eforen
05:00 – Vi takker af

Brabrand Sø

Ved Brabrand Sø kan du komme til en børnevenlig sankthansaften når spejderne fejrer sankthans.

Program:

17:30 – Boderne åbner.

18:00 – Vi tænder børnebålet og du kan bag et snobrød eller pandekage og prøve lykken i Fiskedammen, aktiviteter arrangeret af spejderne starter, vind store og små præmier i tombolaen.

21:00 – Kim Bisgaard holder årets båltale og vi synger sammen midsommervisen og det store bål tændes.

22:00 – Vi siger tak for i dag og på gensyn i 2020.

Man kan købe kaffe, kage, pølser, pizzasnegle og brød samt øl, vand og vin.

På vandet

Hvis du vil fejre sankthans på en anderledes måde kan du komme med på en guidet haverundfart i inderhavnen i Aarhus. Du kommer ombord på det historiske skib MS Tunø, og kommer til at sejle forbi de mange bål på standen langs Risskov. 

Turen går forbi Træskibshavnen, hvor der holdes ind, og besætningen sammen synger med på midsommervisen.

Turen starter klokken 19.00 og slutter klokken 22.00.