Halvtreds +100-årige rykker ind på rådhuset

Portrætterne bliver udstillet på Aarhus Rådhus. Foto: Aarhus Kommune

Fotografen Ole Hartmann Schmidt udstiller 50 portrætter på af mennesker, der er fyldt mere end 100 år, på Aarhus Rådhus.

I 2019 er der godt 1.000 mennesker i Danmark, som er blevet 100 år eller mere, og vores gennemsnitlige levealder stiger med cirka tre måneder om året. Fotografen Ole Hartmann Schmidt har de seneste år opsøgt og fotograferet mennesker, der har levet mere end 100 år, og det er der kommet 50 nøgterne portrætter ud af:

"Da et familiemedlem fyldte 100 år satte det tanker i gang, for min fascination som fotograf ligger jo blandt andet i et ærligt portræt, der tydeligt bærer præg af det levede liv. Portrætterne lægger ikke skjul på de ar og rynker et ansigt får gennem 100 år. Der er øjenkontakt og markant lyslægning, så det kun er ansigtet, der kommer til udtryk," siger Ole Hartmann Schmidt.

Vil vise skønhed og karakter

Formålet med udstillingen er at give beskueren tid til at nærstudere ansigter, der fortæller 100 års historie – og på en respektfuld og værdig måde vise skønheden og karakteren hos mennesker der har levet i 100 år.

Rådmand Jette Skive vil deltage i åbningen af udstillingen:

"Portrætterne er imponerende smukke og giver en fortælling om det enkelte menneskes levet liv. Det kan gøre os klogere på andre og måske endda os selv. Jeg kommer til at tænke på, hvad det gode liv er efter karriere, børn og hverdagsræs," siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg, i en pressemeddelelse.

Udstillingen åbner fredag 11. oktober kl. 14.30 i trafikhallen på Aarhus Rådhus. Udstillingen er åben indtil lørdag 19. oktober. Mange af de fotograferede mennesker vil deltage i åbningen af udstillingen sammen med deres pårørende.

Portrætterne bliver præsenteret i størrelsen 70 cm. x 70 cm på sort baggrund.