Et sygehus i knæ: 3000 medarbejder diskuterer massive millionbesparelser i lukket gruppe på Facebook

Foto: Aarhus Universitetshospital

De ansatte på Aarhus Universitetshospital melder sig i stort tal ind i en nyoprettet, lukket Facebookgruppe.

Siden søndag er der kommet mere end 3.000 følgere.

Det skriver DR Østjylland.

En af initiativtagerne er Gitte Anna Madsen. Hun er fællestillidsrepræsentant for yngre læger på Aarhus Universitetshospital, der skal spare 325 millioner kroner i år.

»Der er kæmpestor bekymring,« siger hun.

I Facebookgruppen deler medarbejderne informationer og artikler, og så er det samtidig en platform, som kan mobilisere dem, hvis det bliver nødvendigt.

»Vi er et sygehus, der er i knæ i forvejen. Det er vi også på grund af den udflytning, der har været. Vi er stadig ved at finde vores leje herude, og så skal vi pludselig til at spare så mange penge,« forklarer Gitte Anna Madsen til DR Østjylland.

Derfor fylder det i dagligdagen, at sparekniven snart skal på arbejde.

»Folk er bekymrede for deres job og de funktioner, som kunne forsvinde fra os. Vi er selvfølgelig overordnet bekymrede for, om vi kan tilbyde patienter den pleje og behandling, som de egentlig skal have.«

Hver afdeling, sit sparekrav

Afdelingerne på Aarhus Universitetshospital har nu afleveret deres egne bud på, hvor de mener, der kan spares.

Tirsdag var der frist for, at afdelingerne selv skulle komme med spareforslag, fortæller hospitalsdirektør Poul Blaabjerg

»Afdelingerne skal kigge på deres egne afdelinger og se, hvad der er mulighed for. Vi skal fra ledelsen side kigge på tværs og se, om der er nogle forhold, der skal kigges på,« forklarer han til DR Østjylland.

Hver afdeling har fået et individuelt sparekrav, som hospitalsledelsen har fastsat ud fra, hvordan økonomien ser ud det enkelte sted.

»Der er ikke nogen, der synes, at det her er let. Vi har forsøgt at sætte et realistisk måltal for den enkelte afdeling, og så skal de komme med forslag til, hvordan de vil nå målet. Det skal være så konkret, at det i princippet kan sættes i værk, når der er sagt ok til det,« siger hospitalsdirektøren.

På tirsdag den 7. maj bliver forslagene fremlagt for hospitalsledelsen, som derefter skal skrue en endelig plan sammen, som regionsrådet bliver præsenteret for i slutningen af maj.