Er din århusianske kunde i økonomiske problemer?

Har du egen virksomhed, som sælger til andre virksomheder? Så kan det godt betale sig at holde øje med dine kunders økonomiske situation. Det kan nemlig blive en dyr affære at sælge til en virksomhed, som er i økonomiske problemer.

Der er ingen grund til at male fanden på væggen. For århusianske virksomheder klarer sig sådan set udmærket, og som udgangspunkt kan du have ro i sindet, når du sælger til en virksomhed i den østjyske kommune.

I starten af 2018 var hver 31. virksomhed i Aarhus Kommune under konkurs, tvangsopløsning eller andet, som påvirker den daglige drift i en sådan grad, at de ikke kunne betale deres regninger. Dermed ligger virksomhederne i den østjyske kommune på niveau med landsgennemsnittet.

Men der er selvfølgelig virksomheder, som har økonomiske problemer – og hvordan sikrer man sig imod at løbe ind i en dårlig betaler?

Regnskabsprogrammet Dinero, som er et gratis regnskabsprogram til landets iværksættere og selvstændige, har givet sig i kast med at løse problematikken. Når man bruger Dinero og er ved at lave en faktura til en virksomhed, som er under konkurs eller ramt af en anden form for økonomiske problemer, så får man en advarsel, der gør opmærksom på, at denne virksomhed er i økonomiske problemer.

Formålet med advarslen er at forhindre, at iværksættere og selvstændige ikke får deres velfortjente penge i kassen og ender med at lukke deres virksomhed, fordi de har solgt varer eller ydelser til en virksomhed, hvis kasse er tom.

Man kan selvfølgelig sagtens sælge til en virksomhed, som er i økonomiske problemer. Man bør bare bede om betaling på forhånd. Dermed sikrer man sig, at man ikke udfører en opgave eller sender varer uden at få sin betaling.

Database over alle landets virksomheder

Men Dinero er gået et skridt videre. De har udviklet Visma Rating, som er en database over samtlige danske virksomheder og organisationer – altså alle som har et cvr-nummer.

Hvis du har fået en ny kunde, så kan du helt gratis slå din kunde op her. Dinero har så gjort det hårde researcharbejde for dig og har samlet alle tænkelige data, som findes i offentlige registre.

Hvis din kunde fx skulle være Dinero Regnskab ApS, så kan du se virksomhedens vigtigste nøgletal, fx omsætning, årets resultat og andet, som for dig er væsentlig viden om virksomhedens økonomiske situation. Du kan også se virksomhedens soliditetsgrad, afkastningsgrad og likviditetsgrad.

Men det stopper ikke her. For på Visma Rating kan du også se en lang række positive, negative eller neutrale informationer om virksomhed. Disse informationer giver dig det bredere billede af virksomheden.

Du kan blandt andet se:

 • hvordan antallet af konkurser er i virksomhedens branche
 • hvordan antallet af konkurser er i virksomhedens kommune
 • om virksomheden har positiv egenkapital
 • om virksomheden har haft overskud.

Og du finder også en række andre informationer, som du kan bruge, når du skal vurdere en ny kunde.

Derfor: Brug Visma Rating, hver gang en ny virksomhed henvender sig til dig. Så er klædt lidt bedre på og lidt mere sikker på, at du får dine velfortjente penge, for det arbejder du udfører, eller for de varer, du sælger.

Disse 10 kommuner har største andel virksomheder i økonomiske problemer:

 1. Albertslund 7,8 %
 2. Glostrup 5,9 %
 3. København 5,4 %
 4. Hvidovre 5,3 %
 5. Herlev 5,3 %
 6. Brøndby 5,1 %
 7. Høje-Taastrup 5,1 %
 8. Ishøj 4,9 %
 9. Ballerup 4,7 %
 10. Rødovre 4,7 %