De nye studerende er på jagt: Så meget bolig får du for dine SU-kroner i Aarhus

August er årets mest intense flyttemåned, især fordi de studerende er på rov i landets store studiebyer. Foto: Shutterstock

Er du netop kommet ind på dit drømmestudie og skal i den forbindelse finde et værelse i en ny by? Det kan være rart at vide, hvad det i gennemsnit koster at bo i din studieby. En helt ny opgørelse fra BoligPortal giver et praj om de gennemsnitlige huslejepriser i Aarhus. 

Som ny studerende er der meget, man skal have styr på. Udover indkøb af bøger og forberedelse, skal de fleste også have organiseret en flytning, da mange unge danskere bliver nødt til at flytte til en af Danmarks store studeibyer for at kunne læse videre. 

Hvis man er kommet ind på en af Aarhus' uddannelser og skal finde sig en ny bolig i smilets by, skal man forvente en gennemsnitlig husleje på 3966 kr. om måneden for et værelse. Dette gælder dog primært, hvis man gerne vil bo helt centralt i Aarhus C. Bosætter man sig på et værelse i Aarhus V derimod, er gennemsnitsprisen på 3391 kr. om måneden, ligesom den i Aarhus N er på 3590 kr. om måneden. 

Bo i udkanten af centrum eller flyt sammen med andre

Når man skal i gang med boligsøgningen, er det ifølge BoligPortal en god ide at være villig til at gå lidt på kompromis med kravene til for eksempel beliggenheden.

”Søger man lejebolig i udkanten af centrum eller lidt uden for, øger man både sine chancer for at finde en lejebolig, samtidig med at det også kan mærkes på pengepungen”, siger Anders Hyldborg, administrerende direktør for BoligPortal.

BoligPortal anbefaler også, at de studerende er åbne for at bo sammen med andre, da kvadratmeterprisen vil være lavere, jo større lejeboligen er. Så et godt tip til at sikre sig en god start på det nye studieliv er ved at lære sin nye studieby at kende og få en fod inden for på lejeboligmarkedet.