Aarhusianske huse sælges nu hurtigere end i hovedstaden

Salgstiderne i Aarhus er nu gennemsnitligt under 100 dage og for første gang lavere end i hovedstaden. PR-foto.

Er man husejer i Aarhus Kommune og klar til at sælge, er der god grund til at være optimistisk. For første gang sælges Aarhus-huse hurtigere end i København.

Skal du sælge dit hus, er det gode nyheder. Er du førstegangskøber er det knap så gode nyheder. Faktum er under alle omstændigheder, at i november 2018 var den gennemsnitlige salgstid på et hus i Aarhus Kommune 95 dage, hvilket er et fald på 14,4 procent i forhold til sidste år. Det viser tal fra Boligsiden.dk

Det kan i den grad kan mærkes hos de lokale Aarhusmæglere.

"Der er tydeligvis mere rift om husene i år i forhold til tidligere år. Vi kan mærke, at flere har fået øjnene op for alt det, Aarhus by og Aarhus Kommune har at tilbyde, og det er jo fantastisk, siger Ulla Risager fra Nybolig i Aarhus N.

Slår hovedstaden for første gang

Det er ikke kun 100-dages grænsen, man har brudt på det aarhusianske boligmarked. Aarhus har med de nye tal, også for første gang slået hovedstaden i salgstider på villaer. De aarhusianske huse bliver solgt tre dage hurtigere end de københavnske ditto.

Københavnske villaer har ellers traditionelt haft markant kortere salgstider end aarhusianske, og i oktober 2015 var der hele 39 dage til forskel mellem salgstiderne i landets to største byer. 

"Som jyder kan vi jo godt lide at slå københavnerne. Så det er da fedt at se, at vi nu sælger huse hurtigere end dem," siger ejendomsmægler Ulla Risager og påpeger, at den kortere salgstid er godt nyt for sælgerne:

"Salgstiderne har selvfølgelig, ligesom salgspriserne, stor betydning for, hvor stor efterspørgsel der er. Jo lavere salgstid, jo bedre en forhandlingssituation står man i som sælger, og det kan presse priserne op."