Aarhus sætter rekord med Danmarks største gentænkte Luciaoptog

Torsdag bakkede Aarhus’ frivillige ReThinkers op om byens julesatsning med et rekordlangt Luciaoptog gennem midtbyen. Foto: Per Bille.

Med sang på læberne og lys mellem hænderne gik flere end 300 frivillige torsdag aften gennem Aarhus og dannede dermed landets største gentænkte Luciaoptog nogensinde.

Tidligt torsdag aften gik 350 ens hvidklædte ReThinkere gennem Aarhus med lys i hænderne og en fire meter høj Luciabrud i spidsen.

”Med Luciaoptoget har byens frivillige ReThinkers endnu engang formået at skabe en fælles og unik oplevelse, der samtidig får Aarhus til at lyse endnu klarere op på verdenskortet,” fortæller frivillighedschef i VisitAarhus, Ulla Svenningsen Lund. 

Akkompagneret af messingblæsere gled optoget sammen med Aurora Koret gennem midtbyen fra Bispetorvet gennem Strøget, over Sønder Allé og ned ad Rosenkrantzgade til Aarhus Street Food, mens hundredevis af borgere lod sig opsluge af det lysende geled.

Til tonerne fra sange som Nu tændes tusind julelys og Lucia Sangen tog det rekordlange optog hul på en helt ny Aarhus-tradition.

”Målet er at øge interessen for byen og dens mange frivillige kræfter, men også at skabe en tilbagevendende juletradition, der spreder glæde og stemning blandt borgere, gæster og forretningslivet i Aarhus,” siger Ulla Svenningsen Lund.

Luciaoptoget sluttede af ved Aarhus Street Food med optræden fra Aarhus Street Band, mens optogets deltagere varmede sig med gløgg og æbleskiver.

ReThinkers blev til som optakt til kulturhovedsstadsåret 2017, hvor tusindvis af frivillige var med til at modtage de ekstramange gæster og sikre dem en god oplevelse. Det aarhusianske væksteventyr er fortsat ind i 2018, og med hjælp fra Salling Fondene er ReThinkers ligeledes fulgt med videre. I dag tæller ReThinkers 1550 frivillige og er en integreret og vigtig del af byens gæsteservice. Samtidig er ReThinkers Europas største team af frivillige byværter.