IKEA Aarhus

Foto: IKEA i Aarhus

Ikea har et stort udvalg og lange åbningstider alle ugens dage, så der er rig mulighed for at handle, når du har brug for det.

IKEA er i dag en international forretningskæde, der mest kendt for at sælge boligartikler, selvom om de også tilbyder svenske færdigretter og kager i mange af deres butikker.

De fleste af møblerne står køberen selv for at skulle samle, for at spare penge og lagerplads og for at lette transporten både til butikkerne og til forbrugeren.

Det betyder, at møblerne er forholdsvis billige og at der er et stort sortiment, der både rummer alt fra billigt bras med relativ kort levetid og til billige kvalitetsmøbler og indretning til alt fra køkkener, badeværelse og alle hjemmets andre rum.

De meget store varehuse fører også småting til hjemmet.

Virksomheden blev grundlagt af Ingvar Kamprad i byen Älmhult og selvom der i dag er tale om en verdensomspændende kæde, startede forretningen i det små, men Kamprad stammede fra en familie med penge og han viste fra teenageårene tegn på talent for at gøre forretning.

IKEA har overlevet på trods af Kamprad flere gange i løbet af sin karriere kom i modvind for bl.a. donationer til og omgang med det nazivenlige Nysvenska Rörelsen, samt benyttelse af underleverandører i 1970'erne og 1980'erne, der benyttede politiske fanger og kriminelle i DDR's fængsler og ikke mindst for at have levet i skattely i Schweiz i mange år.

Det første varehus blev åbnet i 1958, og idéen med møbler som samlesæt har for længst bredt sig til andre møbelkæder, men IKEA er et stærkt brand og det har ikke skadet dem væsentligt.

I dag ledes kæden af en hollandsk fond, men det er fortsat familien Kamprad, der har kontrollen over koncernen, der i dag har mere end 100.000 ansatte verden over.

I 2018 var IKEA tilstede i 48 lande med deres i alt 393 varehuse.

IKEA Aarhus åbnede i 1980 og blev således det andet varehus, der kom på dansk jord.

IKEA koncept

Udover de velkendte saml selv møbler til billige priser, er kæden også kendt for de flotte og gennemførte møbeludstillinger, der er opstillede som hele møblerede rum, der kan tjene som inspiration og den lange fortrydelsesret på de køb, som du foretager.

Folk kommer ofte langvejs fra for at handle i varehusene, og derfor er det en ekstra god service at få, så man ikke skal stresse for at komme derhen lige med det samme, hvis man har fortrudt sit køb.

Har du købt varen i et varehus er der ingen tidsfrist for returnering eller ombytning af varer, så længe varen er ubrugt og i original emballage og du husker at medbringe kvitteringen.

Dog gælder returretten ikke for: Bordplader efter mål, metervarer, planter, fødevarer samt ting  fra Rodebutikken.

Har du købt varen online, har du 14 dages fortrydelsesret. Efterfølgende gælder IKEAs returpolitik, såfremt du husker at kontakte kæden, for du kan ikke fortryde ved at nægte at tage imod de bestilte varer.

IKEA Aarhus

Det er ikke muligt at kontakte IKEA Aarhus direkte, men på kædens hjemmeside er der mulighed for at få svar på de spørgsmål omkring produkter, priser og ordrer.

Det er let at finde rundt på hjemmesiden og produkterne er grundigt beskrevet. Du kan også se, om din lokale IKEA har den vare på lager, som du ønsker at købe.

Det gør du ved at gå ind på selve varen og klikke i højre side, hvor der står lager.

Har du spørgsmål, kan du via hjemmesiden sende en e-mail eller chatte med en medarbejder, der kan hjælpe dig.

Du har også mulighed for at ringe på telefonnummer 70 15 09 09.

Det er bedst at benytte chat eller at ringe, hvis din forespørgsel haster, da det kan tage helt op til fire dage at få svar på din mail.

Kundeservice

Kundeservice har åbent hele ugen og åbningstiderne er:

Mandag-fredag 9-20

Lørdag-søndag 9-18

Der lukket i kundeservice på helligdage.

IKEA Aarhus åbningstider

IKEA har åbent alle ugens dage fra kl. 10 til kl. 21.

Dog er der faste visse lukkedage om året.

Skærtorsdag

Langfredag

Påskedag

2. påskedag

Store Bededag

Kr. Himmelfartsdag

Grundlovsdag (5. juni)

Pinsedag

2. Pinsedag

Juledagene 24-25-26. december

31. december

1. januar

IKEA Aarhus har adresse

Graham Bells Vej 7-11
Skejby
8200 Aarhus N