Uhyggen sænker sig over Friheden: Zombier, gyserhistorier og en favorit fra Ramasjang

Sidste år blev Frihedens Halloween velbesøgt. Foto: Fotoholic / Tivoli Friheden

Både før og efter mørkets frembrud kan besøgende opleve gys og gru, når Tivoli Friheden i hele efterårsferien – fra den 12. til den 20. oktober – fylder parken med græskar, flotte dekorationer og fortryllende lys, ligesom Hr. Skæg går på scenen og Det Makabre Madhus er mere skræmmende end nogensinde før.

Spøgelser, monstre og levende uhyrer indtager Tivoli Friheden i ni dage, når parken for en stund lader uhyggen sprede sig. Det samme gjorde man i 2018. og her lod de besøgende sig ikke skræmme. Snarere tværtimod. Tivoli Friheden satte nemlig rekord med over 55.000 besøgende til Halloween.

Tør du?

Det bliver for alvor frygtindgydende, når Det Makabre Madhus slår dørene op i år. Et utal af levende zombier, skræmmende lyde og alverdens forskrækkelser lurer i alle husets hjørner og afprøver de besøgendes mod. Huset er bygget op omkring fire forskellige temaer, der på hver sin måde får rædslen til at løbe koldt ned af ryggen på de besøgende, der tør stå ansigt til ansigt med blandt andre hjemsøgte gæster og gruopvækkende tjenere.

Når maven bliver for spændt og begynder at knurre, er der hjælp at hente både i Restaurant Terrassen og i parkens mange madboder, der blandt andet serverer ganske særlige Halloween-menuer.

Foruden parkens forlystelser, der er åbne hele dagen og aftenen, kan besøgende hver dag høre gyserhistorier på lanternevandringer i skoven, gå på skattejagt i parken, dekorere græskar og opleve Hr. Skægs festlige og lærerige show.

Kreative sjæle kan også udtrykke parkens stemning på keramik og lanterner. Creative Space disker nemlig op med skåle og Halloween-farver, så besøgende kan skabe helt særlige Halloween-kunstværker, og tage en del af uhyggen med sig hjem. Ligesom besøgende kan lave deres egne lanterner, der med silkepapir og glansbilleder kan lyse parkens stier op.

Der er altså lagt op til aktiviteter for hele familien, når Tivoli Friheden inviterer indenfor til Halloween fra den 12. til den 20. oktober 2019.