Michael og Kathrine fra Gift ved første blik: Tilbage på tv et år efter

Billedet fra den dag hvor Michael og Kathrine mødte hinanden for første gang og samtidig sagde "ja" til at blive gift. Foto: MichaelogKathrine.dk

Gift ved første blik har fået rekord mange ansøgere i år. Man kunne nok fristes til at tro, at det kunne have noget at gøre med sidste år succespar – Michael og Kathrine, som ikke bare holdt sammen efter programmet, men også startede deres egen blog. Vi har talt med Kathrine.

Snart starter der en ny sæson af Gift ved første blik. De fleste par ender med at gå fra hinanden, men sidste år havde programmet et par, der gik hen og blev tv-darlings. Michael og Kathrine vandt seerenes og hinandens hjerter, og nu ser man dem i nye programmer – forhåbentligt flere i fremtiden, hvis man spørger Kathrine.

Bedre udgangspunkt

De fleste par ender med at gå fra hinanden i Gift ved første blik. Derfor vil mange nok gerne høre en opskrift på, hvordan Kathrine og Michael har formået at holde forholdet kørende:

”Da eksperimentet sluttede havde vi et bedre udgangspunkt, end dem der er gået galt for sidenhed, fordi vi allerede var lidt forelskede i hinanden, og havde fået det til at fungere. Vi havde ikke brug for den periode bagefter til at se, om der var noget. Vi var allerede sikre på, at det var der,” fortæller Kathrine og fortsætter:

”Vi har fra starten været opmærksomme på, at det ikke har været en færdig pakke, vi har fået. At det ikke er fordi, at vi er perfekte mennesker nogen af os, men vi er perfekte for hinanden, og vi får snakket om de ting, hvor vi måske ikke er helt ens. Vi gør det på en ordentlig og god måde, og prøver at forstå hinandens udgangspunkt i stedet for at dømme den andens udgangspunkt.”

Håber på flere programmer

Kathrine og Michael har både været tilbage på tv i 3 * Beliggenhed og nu i aften til Gift ved første blik – optakt. Kathrine er glad for at være tilbage på skærmen, og synes, at det har været sjovt i denne omgang.

”Nu havde vi ikke den der nervøsitet for, hvordan offentligheden ville tage imod os. Og det var egentligt det, der var det mest bekymrende for mig inden Gift ved første blik. Altså hvordan Danmark ville taget imod mig. Og det vidste jeg jo godt nu, at de synes vi er ret søde. Så det er jo ret heldigt. Så kunne vi godt slappe helt af i den proces, det er at lave fjernsyn,” fortæller Kathrine med et grin.

Der er umiddelbart ikke flere programmer på vej lige nu. Men Kathrine kunne godt tænke sig, at være med i noget mere i fremtiden. Hvis der er noget, der lige passer til dem.

”Vi ville elske, at lave rejseprogrammer – måske også med lidt kærlighedstema inde over. Jeg ville heller ikke sige nej, hvis jeg blev inviteret med i Vild med Dans. Det tror jeg bare kunne være helt vildt fedt. Det ville være godt og fedt at lære at danse,” fortæller Kathrine. Inden hun fortsætter:

"Til de opmærksomme, har jeg været med i traileren til den nye sæson af Gift ved første blik. Jeg kommer til at være med her og der, hvor jeg agerer "mentor" going veninde for en af de nye deltagere." 

Ny lejlighed i Aarhus

Kathrine og Michael flyttede i Gift ved første blik sammen i Kathrines lejlighed i Silkeborg, men som man kunne se i 3*billigenhed, så ledte de efter en lejlighed i Aarhus. De har nu fundet en midlertidig lejlighed, som de lejer, mens de leder efter deres perfekte ”for-ever-home”.

”Vi har lejet den bolig, for at vi kan spare op til den, som vi skal have på sigt. Vi blev meget positivt overraskede over, hvad vi kunne få for de penge vi havde. Men så ville vi gerne ud og rejse hen over sommeren,” fortæller Kathrine.

Inspirerede af blogger-vennepar

I Gift ved første blik ser man, at Michael og Kathrine er venner med bloggerparret, Sidsel og Lasse, og man kunne let fristes til at tænke, om de mon havde fundet inspiration til at starte en kæresteblog gennem dem.

”Vi har mega meget fået inspiration fra Sidsel og Lasse. Michael er jo gamle venner med dem. Og det er dem vi er ved, og får meget hjælp ved. Nogen gange så ser vi, at de laver nogle spændende indlæg, og så tænker vi, at det vil vi da også godt prøve at skrive om. Så de er en stor inspirationskilde,” siger Kathrine.

Havde givet Michael topkarakter

Det er en stor ting at være med i Gift ved første blik, og der er måske et par ting, som man gerne ville have vidst inden. Til det spørgsmål svarede Kathrine følgende:

”Det der først dukker op i mit hoved. Det er, at jeg godt ville have vidst, at det kunne lykkes. Både Michael og jeg havde det sådan, at det bliver fedt, og at det kunne være vi fandt kærligheden, med det virkede usandsynligt. Vi kunne være endnu mere positivt stillede for programmet, hvis vi havde vidst, at det rent faktisk kunne lykkes,” fortæller Kathrine.

Inden programmet havde deltagerne set billeder af hinanden. Der var Kathrine blevet præsenteret for billeder af 38 mænd, og Michael af 52 kvinder. Det var både af potentielle matches og tilfældige personer, som de skulle vise deres attraktion til.

Da vi spørger Kathrine, om hun mon havde lagt mærke til Michael er svaret klart:

”Jeg kan godt huske Michael fra billederne. Det første jeg tænkte, da jeg gik ind på rådhuset var: det er nummer 10! Fordi han var en af de to, som jeg havde givet topkarakterer.

Kathrines råd til årets deltagere

Kathrine er selvfølgelig klar med et godt råd til årets deltagere, så vi kan få endnu flere Gift ved første blik-par der forbliver sammen:

”De skal snakke om, hvordan de har det. Både når det er godt, og når det er skidt. Og så skal de være ærlige omkring det. Michael kom til at give lidt for store komplimenter i starten, og det duede ikke. Man må heller ikke gå og skjule, at det ikke føles helt magisk, for det kommer ikke til virke. Så vær ærlig, og sørg for at bekræfte den anden i, at jeg vil gerne det her, men jeg har brug for at tænke over nogle ting,” forklarer Kathrine og fortsætter:

”De fleste folk kan godt mærke, hvis man går og putter med noget, og det skaber bare en usikkerhed til den anden part.”

Michael og Katrine tog hinandens efternavne på deres et års bryllupsdag, så nu hedder de Michael og Kathrine Kelså Harders begge to.

Du kan se Kathrine og Michael onsdag aften på DR 1 klokken 20.45, hvor optaktsprogrammet til dette års Gift ved første blik løber over skærmen.