Mere lort end lagkage på Moesgaard

Foto: Moesgaard Museum.

På næste onsdag kan du få latrinære hemmeligheder fra fortiden, når der er foredrag på Moesgaard Museem.

Du kan høre hvad Bispens latrin i Aalborg har afsløret om øvrighedens spisevaner og få andre latrinære hemmeligheder, når der den 20. februar er foredrag på Moesgaard Museum under titlen Mere lort end lagkage.

I Moesgaard Museums Afdeling for Konservering og Naturvidenskab består det daglige arbejde ofte i at foretage analyser af forskellige typer materiale. Medarbejderne kigger for eksempel på planterester i afføring, og det arbejde er bestemt ikke altid lutter lagkage.

Foredragsholder, Peter Mose Jensen, er museumsinspektør og arkæobotaniker på Moesgaard Museum. Han vil fortælle om konkrete undersøgelser af Aalborgbispens toilet fra ca. 1700-tallet, og hvad de undersøgelser har bidraget med af nye informationer om kost og madvarer i datidens Aalborg.

Peter Mose Jensen er arkæobotaniker på Moesgaard Museum og her i gang med at kigge på den såkaldte bispeklump fra en 1700-tals-latrin i Aalborg. Foto: Moesgaard Museum

For hvad var det egentlig, der blev serveret på de veldækkede borde hos det rige borgerskab for godt 300 år siden og i en tid med stigende import af eksotiske madvarer fra det store udland?

Foredraget finder sted onsdag 20. februar kl. 18.30-19.15 i auditoriet på Moesgaard Museum. Det koster 50 kroner at deltage og billetter kan købes på museets hjemmeside.