Hold Jul i Den Gamle By: Har åbent alle dage i år

Foto: Den Gamle By

Julen i Den Gamle By varer fra den 17. november til 1. januar. Åbningstiderne er udvidet, så der i år er åbent alle dage hele året rundt.

Hvis du besøger Den Gamle By i juledagene, kan du opleve 400 års danske juletraditioner. Smag, lugt, lyt, rør og bliv klogere, mens du går på opdagelse i den store tidsrejse, der leder dig gennem de 400 års juletraditioner.

I Den Gamle By kan du gå tur i julens historie. Der er udstillinger, julepyntede hjem, butikker, boder, fællessang, mad og drikke - og mennesker, der fortæller, hvordan de gør klar til julen i forskellige tidsaldre.

”Vi tror, at mange i en tid med stress, kommercialisering og udenlandske julesange har lyst til at opleve danske traditioner og få fast grund under fødderne. Lyset i mørket, hyggen ved at være sammen og følelsen af at høre til – det er nogle af de ting, vi lægger vægt på i de mange udstillinger, aktiviteter og begivenheder, som Den Gamle By tilbyder sine gæster i hele juleperioden,” siger museumsdirektør Thomas Bloch Ravn.

Den Gamle By holder åbent 365 dage

Foto: Den Gamle By

Som noget nyt i år holder Den Gamle By åbent alle dage hele året rundt.

”Det har længe været et ønske i Den Gamle By at kunne invitere gæster indenfor også den 24., 25. og 31. december og 1. januar. Der er faktisk mange, der har opfordret os til det,” siger museumsdirektør Thomas Bloch Ravn

Museet har taget opfordringen til sig, så i år kan du altså opleve den historiske julestemning alle dage i julen.

”Vi tror, mange julekokke rundt i køkkenerne bliver rigtig glade for, at de kan sende gæsterne ud af huset og få fred og ro til at tilberede julemiddagen eller julefrokosten. Der er også nogle gaveindkøb, der kan klares i sidste øjeblik. Nu kan du for eksempel tage i Den Gamle By den 24. december, nyde et glas lutendrank og en rigtig æbleskive og købe en unik gave til svigermor,” anbefaler Thomas Bloch Ravn.

Fakta om Jul i Den Gamle By 2018

Der er åbning af julen fredag den 16. november kl. 16 på Torvet. Jul i Den Gamle By varer fra den 17. november til den 1. januar.

Der er gratis adgang hele julen for børn og unge under 18 år og for årskortholdere plus én ledsager. Der ud over er der gratis adgang for studerende hverdage efter kl. 15. 

Det kan du blandt andet opleve:

  • Følg de 24 lanterner på juleruten rundt i byen og oplev 400 års juletraditioner
  • Køb unikke gaver i butikker og boder, for eksempel specialdesignet julepynt eller Den Gamle Bys egen juleøl eller julesnaps
  • Besøg boderne på Torvet og smag på julemad og -drikke med traditioner
  • Mærk magien på det nye nisseloft
  • Prøv en tur i hestevognen eller luftgyngerne
  • Send julekort fra Posthuset med et fint stempel på
  • Syng med på julesalmerne til alsang
  • Hør juleeventyr ved kaminen og aflevér ønskesedler til nisserne