Gratis kaffefestival kommer til Aarhus: Har været succes i København

Bispetorvet kommer til at danne rammen om Aarhus' nye kaffefestival. Foto: Shutterstock

Efter stor succes i København kommer kaffefestivallen Kaffe & Sensorik til Aarhus. Udover en god kop kaffe, kan aarhusianerne se frem til en dag med inspiration og teknikker, workshops og konkurrencer, livemusik og ikke mindst smagsprøver med kaffe i alverdens afskygninger; fx kaffeøl og kafferom. Det fortæller arrangørerne i en pressemeddelelse.

“De fleste danskere kan godt lide en god kop kaffe. Vi drikker vel at mærke fire kopper om dagen i snit. Men selvom der ligger fantastiske kaffebarer i Aarhus som fx La Cabra, vil vi gerne udfordre aarhusianerne til at se lidt mere af kaffens potentiale, og det har de i hvert fald muligheden for at opleve, når vi igen i år inviterer til kaffefestival,” mener Samuel Rose Afolabi, der er initiativtager på arrangementet.

Inden han tilføjer:

“Det er jo første gang her i Aarhus. Det glæder jeg mig til og forventer meget af, for vi har allerede fået mange positive tilkendegivelser fra såvel kaffeentusiaster som ganske almindelige kaffedrikkere. Og det er netop det fine ved arrangementet, synes jeg; der er både plads til dem, der er nørdede omkring alt fra bønner, til ristning og brygning, og som er ivrige efter at lære nye teknikker fra de bedste i branchen, og så dem, der bare er nysgerrige og måske godt kunne tænke sig at smage en prisvindende kafferom eller lære fra en tidligere Michelin-kok, hvordan man kan bruge kaffen i køkkenet.”

Selvom Moccamaster er hovedsponsor, vil der være 17 forskellige udstillere, der brænder for at vise kaffen i nye klæder og snakke med de besøgende om kaffens potentiale. Fælles for dem er, at de arbejder innovativt og bæredygtigt med kaffe, for at bruge det til mere end bare at brygge, drikke og smide ud. Selvom man bare kan dukke op alene eller med venner og nyde duften af friskbrygget kaffe og tonerne af blandt andet Pil og MATTIS, så man får mulighed for at komme helt med ind i festivallens kaffeunivers. 4

Besøgende kan blandt andet dyste mod årets danske baristamester, deltage i en workshop med en tidligere Michelinkok, lære at lave lækre kaffecocktails fra en af Danmarks mest nytænkende bartendere, få tips og tricks fra verdens anden bedste kaffebrygger, teste sig selv i blindsmagning eller gå efter præmierne.

Om Kaffe & Sensorik

Kaffefestivallen er gratis og løber af stablen d. 27. juli på Bispetorvet i Aarhus fra kl. 13.00-19.00.

De deltagende virksomheder er: Moccamaster Nordic Aps, Arla Unika, SCA, La Cabra Coffee, Sigfreds Kaffefabrik, April Coffee, Grums, Prolog Coffee Bar, Espresso Specialisten, Spinchy - Gastrogear, Flying Couch Brewing, Skotlander Rum, Kaffe Bueno, Bar Plata, Senzasian, El Patron Tacos, Michters Whiskey

Det fulde program kan ses på begivenhedssiden for ‘Kaffe & Sensorik - Aarhus’ på Facebook, hvor knap 4000 allerede har vist interesse.