Fredag fester 3000 afgangselever i Botanisk Have - i år skal forældrene også med

Foto: Natteravnene

Fredag fejrer folkeskolens afgangselever, at ti år i skolen snart er tilendebragt. Det sker ved et festligt og trygt arrangement i Botanisk Have for de ca. 3000 elever, hvor forældre og myndigheder sammen vil skabe trygge rammer for festen.

Der vil være masser af sjove aktiviteter, som en gruppe unge har været med til at planlægge for at skabe den bedste dag for alle. Frivillige forældre og Natteravne vil være tilstede for at medvirke til at skabe trygge rammer på dagen, ligesom Østjyllands Politi er opmærksomme på festlighederne.

De unges stemme

I år har et ungepanel fra forskellige skoler i kommunen været med til at planlægge sidste skoledag. De unge har i høj grad bidraget med ideer og forslag til, hvordan en god, sjov og tryg dag forløber. Ordet ’fællesskab’ har været én af de væsentlige værdier for dagen. Derudover har de unge været ansvarlige for at lave forskellige opslag på Facebook-begivenheden Sidste skoledag i Aarhus 2019, i form af informationer, sjove memes og en særlig ’sidste skoledag i Aarhus-sang’, som vil blive fremført på dagen.

Derudover har de unge bidraget med forslag til musik, konkurrencer og indslag for at skabe rammerne for en festlig og hyggelig dag med kammeraterne. Der vil blandt andet være konkurrence om bedst udklædte klasse, ”verdens største limbo” samt en kæmpe fællesdans faciliteret af dansegruppen Planum. 

Michel Larsen, Leder af Gadeplan Aarhus, Aarhus Kommune siger i en pressemeddelelse:

”De unge er jo de bedste til at udtrykke, hvad der betyder noget sidste skoledag, så det har været både givtigt og inspirerende at samarbejde med dem. Det er helt klart noget, vi vil fortsætte med fremover.

Øget samarbejde med Natteravnene og forældre

Frivillige betyder meget for at få dagen til at hænge sammen. Således fortsætter samarbejdet med Natteravnene, og det er blevet udbygget i forhold til sidste år. Som noget nyt er forældrene også blevet inddraget. De frivillige hjælper blandt andet med at sikre, at der bliver udskænket masser af drikkevand til de unge.

”Natteravnene har vist, at de er en naturlig samarbejdspartner, når det handler om unge og festkultur. Erfaringerne fra sidste år viser, at de unge kender og accepterer Natteravnene, som en del af gadebilledet og samtidig medvirker de til at skabe en sjov, tryg og sikker dag for alle elever. Samtidig glæder vi os over at få forældrene med”, siger Michel Larsen.

Leif Christiansen, Chefkonsulent for Natteravnene siger:

”Det er et klap på skulderen, at vi nu kan udvide vores gode samarbejde omkring Sidste Skoledag. Vi har sidste år etableret en ny afdeling i Aarhus Midtby, så for os er det en rigtig god og relevant opgave, hvor vi kan trække på vores dygtige frivilliges erfaringer og bidrage til at planlægge de bedste rammer for Sidste Skoledag i Aarhus”.

Fakta: Sidste Skoledag

Dato:                  Fredag, den 24. maj 2019, kl. 12.00 – 16.3

Sted:                   Botanisk Have, Aarhus

Dagen starter fredag 24. maj klokken 12. Frem til klokken 16.30 er der glade og feststemte unge fra Aarhus i Botanisk have. Undervejs vil frivillige, forældre og Gadeplan Aarhus være med til at uddele vand og sikre at alt foregår i god ro og orden. På den måde skabes rammerne for, at de unge mennesker får den bedst mulige afslutning på deres folkeskoletid – forhåbentligt i solskin.