Fra på fredag kan aarhusianerne igen fejre jul som i gamle dage

Det er blevet en tradition for mange at slå et smut forbi Den Gamle By, når julesneen falder og December mørket trækker sig sammen. Foto: Den Gamle By

På fredag - 22. november - kan du få en forsmag på mange af de spændende oplevelser, der venter til Jul i Den Gamle By i år. Der er halv pris på entrébilletter fra kl. 15.

ere end 150.000 mennesker forventes i de kommende uger at besøge Den Gamle By.

”For mange er det blevet en tradition at tage i Den Gamle By sammen med familien i julen. Folk skal forbi og mærke hyggen og stemningen – lyset i kontrast til mørket, duften af æbleskiver, vaniljekranse, bålfad og gran”, fortæller den nye juleinspektør i Den Gamle By, Anna Wowk Vestergaard.

Som noget nyt i år er der i gaderne flere steder opstillet figurer, som indbyder til leg eller at få taget et sjovt billede. Figurerne er forstørrelser af historiske klippeark, som også kan købes i Den Gamle By.

En anden nyhed er, at der åbnes op i julestuerne bag Møntmestergården, så gæsterne kan nyde deres æbleskiver og gløgg inde i varmen.

Sidste år var Nisseloftet en stor succes, hvor børn og legesyge sjæle kunne opleve, hvordan det er at være nisse. I år er Nisseloftet udvidet, så du i endnu højere grad oplever nisserne, der er på spil omkring dig.

”Jul handler rigtig meget om traditioner. Det gælder også jul i Den Gamle By, så vi revolutionerer ikke julen – men kommer med små justeringer og tiltag hvert år”, fortæller Anna Wowk Vestergaard.

Mere end et julemarked

I Den Gamle By kan du igen besøge boder og stande med masser af juleknas og mulighed for at købe personlige julegaver.

”Mange forbinder Den Gamle By med julemarked – og det må de også meget gerne. Men jul i Den Gamle By er meget mere end det. Gør dig selv den tjeneste at gå på opdagelse i vores mange udstillinger, hvor du kan tage på 400 års jule-tidsrejse. Her mærker du forbindelsen til tidligere generationer, det vi står oven på. Så kommer man pludseligt ud over sit eget lille jeg og mærker, at der er noget større, noget der binder os sammen”, siger Anna Wowk Vestergaard.

Om julen 2019 i Den Gamle By

Juleåbningen i Den Gamle By foregår fredag den 22. november:

  • 15.00 - Jul på Torvet åbner. I boderne kan du købe mad, drikke og julegodter
  • 16.30 - Juletræet tændes på Torvet og juleudstillingerne åbner
  • 18.00 - Den Gamle By lukker

Fra kl. 15.00 er der halv pris på entrébilletter. Har du årskort, kan du hele dagen tage to ekstra ledsagere med.

Julen varer til helligtrekongersaften 5. januar. Der er åbent alle dage i julen – og alle andre dage hele året.

I år kan gæsterne som noget nyt købe en juleguide til 40 kr. Guiden fortæller i billeder og tekst om julens traditioner og er udgivet med støtte fra Nordea-fonden.