Aarhus skruer ekstra op for julefejringen

Med en ny julebodeby i Tivoli Friheden, historisk hygge i Den Gamle By og en længere version af lystæppet over Strøget inviterer Aarhus på masser af julestemning. 

Aarhus forsøger at overgå sig selv på julefejringen, som Visit Aarhus i år lover vil blive både større og mere lysende end nogensinde før.

Den 9. november begynder festlighederne, når juleparaden marcherer gennem den juleklædte by fra Dokk1 til Strøget, hvor julemanden gør holdt for at tænde stjernehimmelen over midtbyens pyntede forretninger. I år vil stjernetæppet som noget nyt lyse helt fra Clemens Bro og over Skt. Knuds Torv.

I det hele taget vil julefejringen 2018 bestå af et mix af traditionelle aktiviteter og nye tiltag. Fra højderne på Salling ROOFTOP forvandles stjernetæppet til et lysende hav, og med en varm kakao i hænderne kan tagterrassens gæster ligeledes nyde udsigten til blandt andet Your Rainbow Panorama, Domkirken og Den Gamle By.

Jul i Den Gamle By

I Den Gamle By kan man som altid gå sig varm i det levende museum, der serverer gløgg, æbleskiver og knas fra en svunden tid midt i stemningsfulde gader med skæve, historiske huse. Hver jul lægger tusindvis af gæster vejen forbi museumsbyen, der også i år byder på masser af julede arrangementer. Eksempelvis inviterer Købmandsgården til julefejring, som den står beskrevet i juleklassikeren Peters Jul fra 1866, og som altid er Den Gamle By garant for julestemning for hele familien.

Jul i Aarhus Central Food Market og Tivoli Friheden

Uanset om ønsket er eksotiske godter eller julegrød så god og sød, kan det opfyldes på både Aarhus Central Food Market eller i Tivoli Frihedens helt nye bodeby, hvor Aarhus Mad og Marked byder på madoplevelser fra hele verden. Køb lækre kvalitetsburgere fra WeDoBurgers, hjemmelavede churros fra Average Food Truck, eller besøg Café Her og Der til en god kop kaffe og smagfulde julesnacks. 

Juleorienteringsløb og Zirkus Nemo

Der bliver også mulighed for at gøre plads til julens ekstra kalorier, når Bruuns Galleri og Aarhus Motion i samarbejde med Radio Go FM og Aarhus City Forening løber højtiden i gang med et stemningsfyldt juleorienteringsløb den 4. december. Fra klokken 16.30 til 20.15 sendes løbets deltagere ud i byen til poster som det store juletræ ved Rådhuset, Julemarkedet i Ridehuset og stjernehimlen over Strøget.

Juletræet på Rådhuspladsen.

Når julegave-ræset er ovre, kan der pustes ud til Aarhus’ smukke julekoncerter. Og for dem med mod på mere er der igen i år mulighed for at opleve Søren Østergaards underfundige retro-juleunivers, når Zirkus Nemo inviterer på sjov og særegen underholdning i Hjule-byen på Bispetorv.